Ugrás a tartalomra

Minap-Indító (2024.03.02.) - Időjárás, levegőminőség, orvosmeteorológia, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 02. szombat 07:45
A keleti megyékben és a középső országrészben több helyen lehet eső, zápor. A gyenge hidegfronti hatás fejfájást idézhet elő az arra hajlamos embereknél.
Szent Anna Templom. Fotó: Osztie Tibor

Időjárás

A zárt felhőtakaró lassanként szakadozik és a Dunántúlon a látási viszonyok javulnak, de északon, északkeleten tartósan borult marad az ég. A keleti megyékben és a középső országrészben több helyen lehet eső, zápor. Éjfélig azonban már nagy területen csökken a felhőzet, ugyanakkor maradnak felhősebb körzetek. A délkeleti, keleti szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok között alakul, de a tartósan borult részeken néhol csak 9, 10, a naposabb déli, délnyugati tájakon akár 18, 19 fok is lehet. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl le a levegő - írja a Hungaromet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. 

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás tapasztalható, ezt a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése lehet a legáltalánosabb panasz - közli a Hungaromet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. 

Levegőminőség

Miskolcon vegyes képet mutat szombatra virradóra a levegő minősége. A város nagyobb részt megfelelő levegőminőséggel rendelkezik, körülbelül egy harmad részén elfogadható és a kritikus helyszíneken szennyezet a levegő. Az Avasalján, Görömbölyön, Hejőcsabán, a Kilián Észak városrészben, Martinkertvárosban, az Örömhegyen, Perecesen, a Sajó-hídnál és a Szentpéteri-kapuban kell légszennyezésre számítani. A papírgyárnál azonban jó levegő van – olvasható a Pmmonitoring oldalán.

Útinform

A Miskolci Városgazda legfrissebb információi szerint félpályás terelésre lehet számítani a következő utcákban:

Alföldi u. 4
Bencések útja 79
Bodrogi Zsigmond u. 9
Erzsébetsétány 53/a
Gózon Lajos u. - Jedlik Ányos u. kereszteződés.
Hajós Alfréd u. 16
Jókai u. 12.
Kis-Hunyad u. 49
Major u. 18
Medgyessy F. u. 4.,
Puskás T. u. 5
Soltész N. K. u. 36
Zsigmondi u. – Sajószigeti u. kereszteződés
Takta u. 17
Tapolcarét u. 10.

Horoszkóp

Kos

Néha, mikor valaki segíteni próbál, többet árt, mint használ, de ez még nem jelenti azt, hogy ne értékelhetnéd a szándékot. Ha kritizálod, azzal csak elveszed a kedvét a további próbálkozástól, pedig később még jól jönne, ha lenne melletted valaki, akivel megoszthatod a napi terheket.

Bika

Görcsösen ragaszkodsz valamihez, ami csak akkor lehetne az igazán a tiéd, ha elengednéd. A birtoklás illúziója nem olyan erős, mint az a biztonság, amit akkor érzünk, amikor nem kapaszkodunk valamibe, mégis biztosak lehetünk benne, hogy nem fog elhagyni minket.

Ikrek

Családias hangulatban telik el a vasárnap, szeretnél valami közös programot szervezni, és ebben a tervben a családod is benne van. Mozduljatok ki, csináljatok valami olyat, amit korábban még nem próbáltatok, és a közös élmény még jobban összekovácsol benneteket

Rák

Miközben a saját terveidet igyekszel megvalósítani, tartsd szem előtt mások igényeit is. Lehet, hogy valakinek már nagy szüksége lenne a támogatásodra, téged azonban úgy lekötöttek az elmúlt időszak teendői, hogy teljesen megfeledkeztél arról, hogy másokra is időt és energiát szánj.

Oroszlán

Ne hagyd, hogy egy rossz emlék egy egész emléket megkeserítsen. Ma híreket kaphatsz valakiről a múltadból, amelyek feltéphetnek egy régi sebet. Fogadd el a változást, és a boldogságra is rátalálsz majd, ha megtanulsz megbocsájtani másoknak.

Szűz

Ha egy kényes helyzetben ma nem hozol végleges döntést, csak elodázod a megoldást, átmenetileg talán elfedheted a problémát, de csak ott leszel, ahol a part szakad. Nem szabadulsz meg a tehertől, csak a szőnyeg alatt rejtegeted majd, hogy valami nincsen rendben. Jobb egyszer és mindenkorra lezárni a kérdést.

Mérleg

Végre a tiéd valami, amire mindig is vágytál, de annyira félsz attól, hogy elveszíted, hogy nem tudsz felhőtlenül örülni neki. Az állandó rettegéssel valóban megölheted a varázst, és félelmed önbeteljesítő jóslattá válhat.

Skorpió

Akaratodon kívül tudomásodra juthat egy titok, ami váratlanul nagyobb hatalmat ad a kezedbe, mint azt elsőre gondolnád. Egyelőre kezeld bizalmasan az információt, és várd meg, hogyan alakulnak a dolgok. Hamarosan jól fog jönni, hogy van valami, amiről egyelőre csak kevesen tudnak.

Nyilas

Ha ma megismerkedsz valakivel, ne árulj el magadról rögtön mindent, mert hamarosan megváltozhatnak az érzelmeid az illetővel kapcsolatban. Akár pozitív, akár negatív változásról is lesz szó, örülni fogsz, hogy lesz olyasmi, amit még nem adtál ki magadról

Bak

Egy régi családi legenda felemlegetése most neked is segíthet abban, hogy megtaláld a megoldást egy nagyon is mostani problémádra. Nem biztos, hogy ugyanaz a recept nálad is működik, de a történet ötletet adhat, mintha csak az őseid a múltból vigyáznák a lépteidet.

Vízöntő

A rohanós hét után végre egy kis pihenés vár rád, amit a szerelmeddel kettesben tölthettek. Menjetek el sétálni, nyissatok ki egy üveg bort, és beszélgessetek egy jót. Mindkettőtökre ráfér, hogy kiöntse egy kicsit a szívét, és a kapcsolatotokat is megerősíti egy ilyen beszélgetés.

Halak

Ha sietsz, még éppen idejében érhetsz el valakit, aki fontos számodra, és aki nem biztos, hogy a legbölcsebb döntést készül meghozni. Legyél mellette, és támogasd, bárhogy is dönt: ha visszatáncolna, az sem lesz egyszerű, de ha úgy dönt, hogy végig megy az úton, még jobban szüksége lesz a segítségedre.

Forrás: Bien

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!