Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.05.27.) - időjárás, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 27. hétfő 07:22
Nyáriasan meleg idővel indul a hét, front nem várható, de az UV sugárzás erős lesz, vigyázzunk a bőrünkre.
Volt egyszer egy gyermeknap. Fotó: Mocsári László

Időjárás

Hétfőn sok napsütésre készülhetünk, a gomolyokból csak helyenként alakulhat ki rövid ideig tartó zápor, esetleg zivatar. Néhol a Dunántúlon és keleten, északkeleten élénk lehet a keleti, délkeleti szél. A csúcshőmérséklet 25 és 30 fok között alakul - írja ma reggel az idokep.hu.

Orvosmeteorológia

Hétfőn nem várható fronthatás, és záporok, zivatarok is csak néhol alakulhatnak ki. A napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, de a meleg időben álmosságérzet, fejfájás, vérnyomás-ingadozás előfordulhat. Reggel a párás, ködös nyugati, délnyugati tájakon átmenetileg az ízületi panaszok is felerősödhetnek. Záporok, zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmatikus panaszok, így az érintettek ebben az időszakban lehetőleg tartózkodjanak zárt helyen. 11 és 15 óra között az UV-sugárzás erős, sokfelé nagyon erős lesz, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn főként nyugaton, délnyugaton helyenként párásan, ködösen indulhat a reggel, emiatt átmenetileg korlátozott látási viszonyok jelentkezhetnek az utakon. Napközben az eddigiekhez képest jóval kevesebb helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Környezetükben vizes, csúszós útszakaszokra, az intenzívebb gócokban néhol hirtelen lecsökkenő látótávolságra számíthatunk. A légmozgás csak helyenként csökkentheti kis mértékben a járművek menetstabilitását.

Levegőminőség

Jót tesz a városunk levegőjének, hogy vége a fűtési szezonnak, mert hetek óta városszerte jó a levegő minősége, így van ez ma is. Részleteket lásd a pmmonitoring.hu oldalon. 

Horoszkóp

Kos
Az óra ketyeg, és neked minden pillanatot ki kell használnod, hogy véghez vidd a terveidet. Szerencsére, amikor igazán nagy a szükség, akkor képes leszel minden mást félre tenni, és csak a legfontosabbra koncentrálni, így minden időben elrendeződik.

Bika
Ma lehet, hogy valami olyasmit kell megtenned, ami talán fájdalmas, azonban tudod, hogy ha tovább halogatod a dolgot, csak még nagyobb kínt fog okozni. Vegyél egy nagy levegőt, és szánd rá magadat a döntésre, különben soha nem fogod teljesen magad mögött tudni ezt a problémát.

Ikrek
Egy feszült helyzet feloldása után végre megkönnyebbülsz, frissebbnek, kipihentebbnek érzed magad, ám te is tudod, hogy ez az állapot csak átmeneti. Az élet tele van kihívásokkal, ezért teljesen nyugodtan sohasem dőlhetünk hátra, de érdemes kiélvezni a nyugodt pillanatokat.

Rák
Tudod, hogy meg kell bíznod valakiben, ám nehezedre esik ennyire kiszolgáltatottá tenned magadat. Ha bizonyítékot keresel az árulásodra, akkor találni is fogsz, de ne feledd, hogy ezeket a tényeket sokkal jobban a képzeleted szüli, mint a valóság. Jobb, ha elfogadod, hogy most vakon hinned kell.

Oroszlán
Fájdalmas emlékeket szakíthat fel egy látszólag apró esemény, ami másokra szinte semmilyen hatással nem lesz, téged azonban kellemetlenül érint. Az idő majd ezt is megoldja, ám amíg az emlék helye érzékeny, néha szembe kell nézned a fájdalommal, erre nincs ellenszer.

Szűz
Nehezen haragszol, de aki a családodat bántja, az jobb, ha menekül előled. Most úgy érzed, valaki átlépett egy határt, és ugyan egyelőre semmi látványosat nem teszel, titokban már a bosszút forralod. Gondold át, hogy érdemes-e mások miatt felszabadítanod a negatív energiákat.

Mérleg
Elismerni a hibáinkat még csak egy dolog, de vállalni a felelősséget is értük már sokkal nagyobb kihívás. Ha valaki a környezetedben éppen ezen dolgozik, akkor légy türelmes vele, és ne akard, hogy minden lépést egyszerre tegyen meg. Ez egy hosszú, és rögös út.

Skorpió
Ha nagyon szeretnél valamit elérni, akkor néha neked is engedned kell az elveidből. Ne ragaszkodj görcsösen az eredeti elképzeléseidhez, mert lehet, hogy amit kompromisszumnak tekintesz, végül még jobban is alakul, mint az, amit eredetileg elképzeltél.

Nyilas
A szálak végre összeérnek, a kép kikristályosodik, és te is rájössz, hogy mi az, ami eddig hiányzott ahhoz, hogy megérts egy fontos összefüggést. Az ismeret birtokában most már tényleg csak rajtad múlik, hogy hogyan alakítod a sorsodat.

Bak
A látszólagos nyugalom mögött szinte kézzel fogható a feszültség, az oka azonban már korántsem olyan egyértelmű. Ha sikerül rájönni, mi okozza a bajt, akkor a megoldás is elérhetővé válik, addig azonban csak sötétben tapogatózol.

Vízöntő
Karizmatikus személyiséged és megjelenésed most másokat is lenyűgöz, te pedig élvezed a sikert, noha egyelőre nem igazán tudod, mit kezdj azokkal a kapukkal, amiket megnyitott előtted. Hogy belépsz-e rajtuk, csak rajtad múlik.

Halak
Ne keresd valaki olyannak a kedvét, aki láthatóan nem akar barátkozni veled, és aki nem értékeli a képességeidet. Ezzel csak olyan energiákat vesztegetsz, amivel azokat, akik nyitottak rád, lenyűgözhetnéd, és valóban a hasznodra fordíthatnád az energiáidat. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!