Ugrás a tartalomra

Miskolc érted fejlődik: Herman Ottó Múzeum

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 11. szerda 16:14
Új épülettel bővül a Herman Ottó Múzeum Görgey utcai központi épülete. Az építkezés az elmúlt évben kezdődött és várhatóan idén tavasszal készül el, nyáron pedig műtárgyakkal együtt fogadhatja a látogatókat.
Miskolc érted fejlődik : Herman Ottó Múzeum bővítése - Juhász Ákos képgalériája

A Görgey Artúr utcán található épületet eredetileg 1953-ban adták át mint pártházat. Ezt követően, 1979-ben költözött be a múzeum elődje, majd a következő jeles dátumra 2013-ig kellett várni, amikor is megépült a Pannon-tenger Múzeum. Ezt a sort egészíti ki a még építés alatt álló, főépület mögötti új kiállító egység.

Amellett, hogy a mostanra szűkössé vált főépületben komfortosabb lesz a munka, az új épületrész funkciójából adódóan felszabadul az eddigi képtár helye. Időszakos kiállító teremként funkcionál majd tovább képzőművészeti és egyéb tematikájú tárlatok számára.

A fejlesztési projekt része emellett a bükkábrányi ősfák okán elkészült konzerváló csarnok felújítása is. A múzeumigazgató megjegyzi, hogy ez lehetővé teszi a 2015-ben elhunyt miskolci műgyűjtő, Barna György rendkívül értékes gyűjteményének a restaurálását és majdani méltó kiállítását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!