Ugrás a tartalomra

Miskolci zenekarnak szurkolhatunk szombat este a Dal 2024 showjában (videóval)

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. február 24. szombat 13:08
A Here We Are zenekar Együtt egyedül című dalával jutott be a dalverseny műsorába.
Fotó: Here We Are FB

Úgy gondolták, megér egy próbát. Ezzel a gondolattal nevezett be Kacsenyák Gábor, a Miskolci Nemzeti Színház énekkari művészének zenekara, a háromtagú Here We Are az Együtt egyedül című dallal a dalversenybe, és jutott be a műsor TOP 40-es mezőnyébe.

A Here We Are formáció jelenlegi felállása dob, gitár, ének és a háttérsávok révén sok elektronikus elem. A dal szövegét és a zenét is közösen szerezték a zenekar tagjai, Kacsenyák Gábor, Zsarnai Dávid, Zán Tamás

Az Együtt egyedül című dalban, több műfaj keveredik egymással, mint ahogy a zenekar többi számában is. – Ez a dal mégis nagyon fontossá vált számunkra, mindhármunk gondolatai, érzelmei, energiái benne vannak. Ez talán a legerősebb dal a zenekar történetében. Stílusában a pop, a rock, a metál és a különböző modern elektronikai hatások elegye. Attól függetlenül, hogy keményen szólal meg benne a rock, a dallamos jegyeket is magában hordozza, és az akkordmenet is a populáris hangzásra hajaz, de ettől különleges – jellemezte a szerzeményt Kacsenyák Gábor. A zenekar a versenyben való részvétellel elsősorban nagyobb ismertséget szeretne elérni.


A harmadik válogatóban ismét tíz dal verseng „Az Év Dala 2024” címért. A Dal 2024 válogatóiban a közönség tölti be az ötödik zsűritag szerepét: a produkciók alatt 1-től 10-ig terjedő skálán értékelhetik az adott dalt alapdíjas telefonszámra küldött SMS-ben.

A Here We Are formáció március 8-án este a Kocsonyafesztiválon is fellép a Miskolc színpadon. Kacsenyák Gábor elmondása szerint érdemes lesz elmenni a koncertjükre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!