Ugrás a tartalomra

Oldtimer szépségek, veterán gépjárművek lepik el a szirmabesenyői kastély udvarát

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. május 22. szerda 14:30
Viszonylag ritkán adódik lehetőség a gyűjtők számára, hogy megmutassák régi autócsodáikat a közönségnek. Szirmabesenyőben hagyományteremtő céllal indult el tavaly a kezdeményezés, idén pedig újra megrendezik az Oldtimer Kiállítást és Szépségversenyt.
Bodnár Krisztián polgármester /Fotó: Lengyel Roland

Május 25-én szombaton délelőtt 10 órától rendezik meg a második Szirmabesenyői Oldtimer Kiállítást  és Szépségversenyt a Szirmay-Kastély udvarán, ahol a minden korosztálynak szóló kísérőprogramok mellett egészen késő estig tart az esemény. 

Az első Oldtimer kiállítás nagy sikert aratott 2023-ban. Idén még nagyobb volumenű lesz a rendezvény – tudatta a település polgármestere. 

- Tavaly nagyot álmodtunk és egy hatalmas sikerre ébredtünk. Ennek számos komponense van, melyek közül szeretném kiemelni a rendezvénynek otthont adó Szirmay-kastély korhű környezetét, a szirmabesenyőiek vendégszeretet, illetve szervező munkatársaim lelkességét, amivel igazi és méltó házigazdái lehettünk a „nagy öregek találkozójának” – mondta Bodnár Krisztián, Szirmabesenyő polgármestere. 

Ízelítő a 2023-as Oldtimer kiállításból /Fotók: Lengyel Roland

- A régióban nagy hagyománya van a veterán autók találkozójának, de ami minket igazán inspirált az első esemény megszervezésében az nem más, mint a helyi oldtimer restaurátorok és gyűjtök összehozása. Szirmabesenyő több veteránautó szakértővel is büszkélkedik. Közreműködésükkel igyekszünk kiválasztani azokat a járműveket, melynek büszke tulajdonosai a nap végén átvehetik az egyes kategóriákért járó díjakat. A szakmai mustra mellett természetesen nagy hangsúlyt fektetünk a rendezvényre kilátogató vendégeink véleményére is, akik szavazataikkal dönthetik majd el az idei közönségdíj sorsát.

- A kiállítás és szépségverseny mellett idén a motoros barátaink tiszteletére megnyitjuk a Szirmay-Kastély kapuit is, ahol több mint húsz bemutató standon biztosítunk lehetőséget a motor alkatrészek és -kiegészítők börzéjének. Örömmel jelenthetem azt is, hogy „kék” lámpás veteránok is elfogadták a meghívásunkat. A régi mentő, rendőr és tűzoltóautók számára egy külön helyet biztosítunk, ahol nem csupán kiállított állapotában, hanem funkciójában is lesz szerencsénk megcsodálni a járműveket – emelte ki Bodnár Krisztián. 

- A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. jóvoltából az eseményen lesz a cég Ikarus 620-asa, valamint a gyönyörűen restaurált csuklós Ikarus 280-asa is, ami nem csupán éke a rendezvényünknek, hanem a megtestesült menetrend szerinti időgépe is – hangsúlyozta a polgármester. 

- A rendezvény nem csak az érdeklődőket és a résztvevőket, hanem a szervezőket is összehozza. Utóbbinak köszönhetően új barátság kezdetéről is beszámolhatok a Szikszói Gépésztalálkozó szervezőinek személyében, akik idén szeptemberben immár a negyedik eseményükre készülnek. Rendezvényünkre minden régivágású számára jól ismert traktormárkákkal igazolták vissza a meghívásunkat.

A tematikus programok közé könnyűzenei elemeket is sikerült becsempészniük. A Szirmabesenyői Majálist a közkedvelt Magna Cum Laude zenekar koncertje koronázza meg. A polgármester hozzátette, hogy a gyermeknap közeledtével nem véletlen, hogy oldtimer rendezvényükkel párhuzamosan gyermeknapi programokat is felfedeznek majd az érdeklődők. Ahol sok játék és sok autócsoda gyűlik össze, ott nehéz határvonalat húzni a korosztályok között. Ugyanazzal a szeretettel várják a csodálkozó kicsiket, mint a látványtól gyermekké váló nagyokat. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!