Ugrás a tartalomra

Orbán: A foci nem politika

24.hu
Utoljára módosítva
2022. november 23. szerda 07:33
"A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek" – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök egy Facebook-bejegyzésben.

Orbán Viktor hétfőn szintén a Facebookon osztott meg egy videót, amelyen nyakában egy nagy-magyarországos szurkolói sállal köszöntötte a válogatottságtól elbúcsúzó Dzsudzsák Balázst.

Az ügy után a román külügyminisztérium közölte, hogy ez a „revizionista megnyilvánulás” ellentétben áll azzal a nyíltsággal, amelyet a kétoldalú párbeszéd újraindításakor tapasztaltak, amikor Bogdan Aurescu külügyminiszter Budapesten tárgyalt. Hozzáteszik: az Aurescu vezette tárca „határozottan helyteleníti” Orbán Viktor gesztusát, hogy Nagy-Magyarország-térképet ábrázoló sállal jelent meg a magyar és a görög labdarúgó-válogatott mérkőzésén.

Az ügy az ukránoknál is kiverte a biztosítékot: Oleg Nikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy bekéretik a kijevi magyar nagykövetet, mondván „a revizionizmus eszméinek magyarországi népszerűsítése nem járul hozzá az ukrán-magyar kapcsolatok fejlődéséhez”.

További hírek

Olvasnivaló