Ugrás a tartalomra

Öt év börtönre ítéltek egy cseh embercsempészt Nógrádban

MTI
Utoljára módosítva
2023. március 24. péntek 12:19
Gyorsított eljárásban öt év börtönbüntetésre ítéltek egy cseh férfit, aki huszonhárom külföldit próbált egy szinte légmentesen lezárt járműben, illegális határátlépéssel Szlovákiába csempészni.
Fotó: Internet (illusztráció)

A Balassagyarmati Járásbíróság az elkövetéstől számított 72 órán belül bíróság elé állította a férfit - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség pénteken az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a férfi által vezetett kisteherautót kedd reggel Pösténypusztán, a magyar-szlovák határ közelében állították meg ellenőrzésre a rendőrök.

A jármű teljesen zárt rakterében, amelyen nem volt ablak, szellőzőnyílás, klímaberendezés és belül ülőhely sem, huszonhárom, magát szír állampolgárnak valló embert találtak, akiknek nem volt érvényes útiokmányuk és nem tudták igazolni Magyarországon tartózkodásuk jogosságát. A sofőr az ország déli határától indulva sehol nem állt meg, a többórás autóúton az illegális bevándorlók összeszorulva, mozgási lehetőség nélkül utaztak, céljuk az volt, hogy Szlovákián keresztül eljussanak Nyugat-Európába.

A cseh férfit a Balassagyarmati Járásbíróság csütörtökön sanyargatással elkövetett embercsempészés bűntette miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet fellebbezés hiányában azonnal jogerőssé vált.
Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, hogy a főkapitányság munkatársai három nap alatt lezárták az embercsempészésen tetten ért harminchárom éves cseh férfi ügyének vizsgálatát. (MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!