Ugrás a tartalomra

Rosszul lett a lány, a mellette álló férfi kifosztotta

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 21. kedd 12:16
Tavaly január végén egy borsodi település buszmegállójában rosszullétre panaszkodott egy 12 éves kislány. A kétségbeesett gyermek a mellett álló férfitől kért segítséget, aki elvette tőle a mobiltelefonját.
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kifosztás bűntette miatt, aki egy gyermekkorú lány rosszullétét kihasználva elvette a mobiltelefonját – tájékoztatta szerkesztőségünket a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség

A közlemény szerint a vádlott 2023. január végén, a délutáni órákban egy borsodi településen a buszmegállóban tartózkodott fiatalok társaságában. Az itt lévő padon ült a tizenkét éves gyermekkorú lány, aki homályos látással és szédüléssel járó rosszulléte miatt a vádlottól segítséget kért, hívjon mentőt, vagy értesítse az édesanyját. 

A vádlott arra hivatkozott, hogy nincs mobiltelefonja, ezért a beteg gyermektől kérte el a telefonját, de a képernyőzárat nem tudta feloldani, így visszaadta. Időközben viszont a vádlott meggondolta magát, odalépett a sértetthez, akinek rosszulléte miatti védekezésre képtelen állapotát kihasználva egy hirtelen mozdulattal a kabátja zsebéből kivette a telefont és azzal elszaladt. Rövid időn belül visszajött, átadta a telefont a gyermeknek, a készülék ekkor azonban már sérült állapotú volt, hátlapján és kijelzőjén repedésekkel - írták.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!