Ugrás a tartalomra

Soha nem ér véget a kátyúzás

Utoljára módosítva
2023. január 24. kedd 14:55
Kész, vége, ennyi. Ettől egyszerűbben már nem lehet bemutatni, hogyan alakulnak ki a kátyúk - írja a Magyar Közút levelében, amelyben közzé is teszi rövid oktatófilmjének linkjét.
Fotó: minap.hu

A múlt hét rendkívül változékony, szeszélyes és csapadékos időjárásának köszönhetően időszakosan újabb burkolathibák keletkeztek az országos közúthálózaton is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt napokban a hóeltakarításra és a síkosságmentesítésre koncentrált, de most a kátyúk javítása veszi át a főszerepet. 

A vállalat beruházásában tavaly mintegy 960 kilométernyi út teljes körűen megújult, míg saját kivitelezésben, a Magyar Falu Program támogatásának köszönhetően, közel 800 kilométernyi mellékút felújítását végezte el. Ezen felül tavaly 11 ezer tonna hideg- és 82 ezer tonna melegaszfaltot dolgozott be a kátyúk megszüntetése során.

A társaság az utakon végzett munkája mellett folyamatosan nagy figyelmet fordít arra, hogy az autósokat leginkább érintő és érdeklő témákat rendhagyó módon dolgozza fel. Az év elején, amikor a legtöbb burkolathiba keletkezik az időjárás miatt, akkor a sajtóban és a közösségi oldalakon is az egyik legfelkapottabb téma az utak állapota és a kátyúhelyzet. A Magyar Közút ezért a legnépszerűbb közösségi oldalára készített egy rövid, velős, egyben közérthető videót arról, hogyan alakulnak ki télen a kátyúk és azokat hogyan tudják javítani ilyen időjárási körülmények között. 

Ettől egyszerűbben és közérthetőbben már nem lehet körbejárni ezt a témát, így a TikTok videót minden közlekedő figyelmébe ajánlja a közútkezelő. 
A kátyúképződésről és a téli ideiglenes javításokról készült videó elérhető a Magyar Közút hivatalos TikTok oldalán: https://vm.tiktok.com/ZMYRrUHey/.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!