Ugrás a tartalomra

Szemere és Budapest 150  - Miskolcra látogat Karácsony Gergely

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 28. kedd 19:23
Miskolc is csatlakozik ahhoz a rendezvénysorozathoz, amellyel a főváros Budapest 150. születésnapját ünnepli - tájékoztatta szerkesztőségünket a városháza sajtó osztálya.
Fotó: kozterkep.hu

Másfél évszázaddal ezelőtt, 1873. november 17-én Buda, Pest és Óbuda egyesítésével jött létre Budapest. A jubileum alkalmából Budapest 150 címmel rendezvénysorozatot szervez a főváros. 

A programokhoz Miskolc is csatlakozik annak apropóján, hogy 1849. június 24-én az a Szemere Bertalan adott ki miniszterelnökként rendeletet Pest, Buda és Óbuda egyesítéséről, aki nemcsak életében kötődött ezer szállal Miskolchoz, hanem végakaratának megfelelően hamvai ma is az avasi műemléktemetőben nyugszanak - írják.
 
Mint azt közölték, ehhez kapcsolódóan rendhagyó Szemere emléknapot tartanak Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének részvételével a miskolci Városháza közgyűlési termében december 1-jén 12 óra 30 perckor. Az eseményen előadást tart Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Vámosi Katalin művészettörténész, illetve Kapusi Krisztián történész.
 
Az előadások után Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere megkoszorúzzák majd Szemere Bertalan szobrát a Szemere-kertben.
 
Az esemény időpontja: 2023. december 1. 12:30

Az esemény helyszíne: Miskolc MJV Polgármesteri Hivatal, Közgyűlési terem

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!