Ugrás a tartalomra

Tovább tart a „nagyüzem”, a vízben és a teremben egyaránt

minap.hu - MEAFC
Utoljára módosítva
2023. július 17. hétfő 08:49
A miskolci Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemek Bajnokságán, július 16-án, vasárnap délután és az esti órákban is tartott a „nagyüzem”. A magyarok által uralt vízilabda tornán újabb öt mérkőzést játszottak le a csoportban, míg a tollaslabdázók a vegyespárosnál és a férfi egyéniben is az előcsatározásoknál tartanak.
Fotó: MEAFC

Tollaslabdában, amelynek a DVTK Aréna ad otthont, délelőtt befejeződtek a csapatküzdelmek. A torna végén a brit Nottingham Egyetem örülhetett az aranyéremnek, míg az ezüstöt a szintén brit Warwick Egyetem, a két bronzot pedig az ír Dublin Egyetem és az ukrán Makarov Egyetem hallgatói vihetik haza. 

Délután megkezdődött a tollaslabda vegyes-párosok és a férfi egyéni versenyzők küzdelme is. Ebben a kiseséses szakaszban a 6 pályán 25 meccset játszottak le. Rögtön az elején rangadó volt a javából, a csapatdöntő első és második helyezettjének képviselői végig izgalmas, fordulatos és látványos mérkőzést produkáltak, melynek végén a Nottingham duója örülhetett a 2-1-es győzelemnek.
Két magyar párost, a Pécsi Tudományegyetem és a Miskolci Egyetem vegyespárosát összesorsolták, így ők egymással csatáztak az első körben. Nyert az egyéni verseny első kiemeltjével, Gonda Daniellával erősített pécsi duó.

Július 17-én, hétfőn délelőtt folytatódnak a vegyes-páros és férfi egyéni küzdelmek, és mellette elkezdődik a női egyéni, valamint a férfi és női páros verseny is. A tollaslabda mérkőzések élő közvetítése az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) youtube csatornáján érhető el: https://www.youtube.com/@eusawaterpolo/streams

Magyar éremcsatákat láthatunk a vízilabdában

A vízilabdában is folytatták a harmadik nap  versenyprogramját. A Miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő nyitott versenymedencéjében a három első, egyaránt magyar érdekeltségű találkozó hazai sikerrel ért véget. A folytatásban a holland Delft Egyetem legyőzte az Oxford Egyetemet, majd a nap zárására maradt egy újabb magyar rangadó. A Debreceni Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem utolsó másodpercekig nyílt összecsapásából a fővárosiak kerültek ki győztesként. 
 
A hétfői játéknapon befejeződnek a csoportban a küzdelmek, és kedden megkezdődnek a helyosztók. Az 1-4. helyért - a csoport vasárnapi állása szerint - a négy magyar csapat, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem csatázik majd egymással.

A vízilabda mérkőzéseket élőben meg lehet tekinteni az EUSA (Európai Egyetemi Sportszövetség) youtube csatornáján: https://www.youtube.com/@eusawaterpolo/streams . A napi sportprogramok, és a részletes eredmények elérhetőek: https://results.eusa.eu/ 


A vasárnapi játéknap eredményei:
Delft Egyetem (holland) – Pécsi Tudományegyetem (magyar) 5-21
Corvinus Egyetem (magyar) – Oxford Egyetem (brit) 26-2
Bristol Egyetem (brit) - Budapesti Gazdasági Egyetem (magyar) 4-23
Delft Egyetem (holland) - Oxford Egyetem (brit) 11-7
Debreceni Egyetem (magyar) - Budapesti Gazdasági Egyetem 10-12

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!