Ugrás a tartalomra

Új információkkal bővült a felvételi tájékoztató

mti.hu
Utoljára módosítva
2023. január 28. szombat 09:21
Friss információkkal bővült a felvételi tájékoztató: a felsőoktatási intézmények a decemberben közzétett adatok egy részét pontosították, módosították és új szakokat is meghirdettek - tudatta az Oktatási Hivatal (OH) szombaton.

Azt írták, hogy a jelentkezési határidő előtt érdemes a felvételi tájékoztatót újra átolvasni, ügyelve a módosított információkra. Emlékeztettek, hogy a meghirdetett képzésekre február 15-én éjfélig lehet jelentkezni a felvi.hu E-felvételi menüpontjában. A felvételizőknek február 15-én éjfélig hitelesíteniük is kell jelentkezésüket, ami már kizárólag Ügyfélkapu segítségével lehetséges - tették hozzá.

Jelezték azt is, hogy ugyancsak február 15. a kiegészítő eljárási díj befizetésének határideje: ezt azoknak kell átutalniuk vagy bankkártyával kiegyenlíteniük, akik a díjmentesen megjelölhető háromnál több (de legfeljebb hat) képzésre jelentkeznek.

A közlemény szerint a 2023 szeptemberében induló képzések felvételi eljárásában a pontszámítás a jelentkezők számára kedvezően változik meg. Alapképzésre és osztatlan képzésekre jelentkezőknek - általános felvételi követelményként - nem kötelező legalább egy emelt szintű érettségi vizsgát tenniük. Bizonyos szakok - a korábbi években közzétett - érettségi követelményeihez képest az intézmények elfogadhatnak középszintű érettségit is az emelt szintű helyett - ezek listája szintén a tájékoztatóban olvasható - sorolták. Továbbá megszűnik a jogszabályi minimumponthatár - tették hozzá.

A felvételi eljárásról valamennyi tudnivaló a felvi.hu honlapon olvasható - áll az Oktatási Hivatal közleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!