Ugrás a tartalomra

A várakozásról és a veszteségről szól Palágyi Ildikó új dala

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 21. kedd 22:12
A miskolci kötődésű énekes Légtérkép című új albuma május végén jelenik meg, melyet június 7-én az Akvárium Klubban mutat be. A lemez megjelenése előtt az énekes már kiadta az album egyik dalához készített animációs klipet.
Fotó: Palágyi Ildikó Facebook

Énekhangokra és baljós elektronikára épülő népdalfeldolgozást adott ki Palágyi Ildikó a május végén érkező, Légtérkép című új lemezéről. A Ne hagyj itt című dalhoz, ami a Csak azt mondd meg rózsám kezdetű magyar népdal különleges feldolgozása, a Dzsúdlóval és Azahriah-val is dolgozó alkotópáros, a Sparhelt Animation készített animációs klipet - írja a recorder.blog.hu.

Megjelenő lemezéről az énekes azt nyilatkozta, hogy összefoglalja azt az utat, amit eddig zeneileg bejárt. Mint mondta: „Klasszikus zenéből érkező jazz zenész vagyok, aki dalszerzőként leginkább a könnyűzenében alkot. Mindezek a hatások mára már nem szétválasztottságban, hanem egymásba kapaszkodva léteznek bennem. A “Ne hagyj itt” ennek az útnak a lenyomata. Ezt a népdalt Bartók kórusműként ismertem meg és énekeltem konzis koromban Miskolcon, majd sok évvel később anyukaként vettem elő az esti altatásoknál. Azóta motoszkál bennem, hogy egy saját feldolgozás szülessen belőle, ami végül ezen a lemezen találta meg a helyét” 

Palágyi Ildikó első klipjét a Northern Song című dalhoz 2018-ban Ászity Boglárka készítette, aki az új dalhoz is animációs képi világot alkotott. A dal története egy szimbolikus helyszínen játszódik. Az elhagyatott ház helyiségeit lassan betöltik, belakják a körülötte élő állatok. Majd, mint az emlékek és az érzések egy kapcsolatban, elhalványulnak, elmúlnak.

A dalt Palágyi Ildikó a lemezbemutató koncerten Balla Gergővel, a Platon Karataev tagjával adja majd elő. Ildikó zenekarában Gyémánt Bálint (gitár), Bartók Vince (basszusgitár) és Mihalik Ábel (dob)közreműködik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!