Ugrás a tartalomra

Virágokat ültettek a perecesi óvodások a Vilma-forrásnál

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 22. hétfő 14:13
Tavaszi virágültetésen vettek részt a perecesi óvodások a Vilma-forrásnál a Föld Világnapján, ahová a választókerület önkormányzati képviselője, Bazin Levente szállította a virágokat és navigálta a gyerekeket az ültetés folyamatában.

Immár hagyományt teremtettek az óvodásokkal, hiszen negyedik éve ültetik be közösen a virágládákat és a Vilma szobor talpazatánál található kis kertet - jelentette ki büszkén Bazin Levente önkormányzati képviselő. 

A gyerekek nagyon lelkesen láttak neki a munkához, az előkészületek után is fáradhatatlanul dolgoztak a szorgos kezecskék. Lelkesedésüket még a csepergő eső sem vetette vissza. Kedves jelenség volt, ahogyan a színes esőkabátos kis manók vizet hordtak a Vilma-forrásból, és apró játékvödreikkel locsolták meg a frissen beültetett virágokat - tájékoztatta portálunkat az önkormányzati képviselő. 
 

Bazin Levente szerint az ültetések célja nem csak az, hogy szebbé tegyék vele Perecesnek ezt az emblematikus helyszínét, hanem legalább ilyen fontos az is, hogy a munkában való részvétellel felhívják az apróságok figyelmét a természet fontosságára, a növények ápolására, megóvására és a környezetünk szebbé tételére. 

A tavaly elültetett virágokat is rendszeresen gondozták a gyerekek, a szülőkkel közösen.  Ez idén sem lesz másképp. A közös munka fejleszti a gyermekek közösségben való részvételét és a csapatszellemet. Ezen kívül a felelősségvállalás és a környezettudatosság is fontos útravaló a kicsiknek, melyet ma, a Föld napján még kifejezőbben tudunk átadni nekik ilyen szép feladattal, mint a virágültetés – zárta gondolatait a képviselő.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!