Ugrás a tartalomra
Könyv jelenik meg az idén kilencvenéves Palotaszállóról. A lillafüredi sétával egybekötött ünnepélyes bemutatót július 18-án, szombaton tartják.
A Miskolci Szimfonikus Zenekar hisz a közönségben, ezért a megszokott bérletek mellett egy új sorozattal, valamint az elmaradt koncertek pótlásával is bővíti a jövő évad kínálatát.
Újraindul a kábítószer elleni összehangolt munka a városban. A probléma kezelésében résztvevő szervezetek a járvány után először üléseztek.
Határon túli ételek és gluténmentes finomságok is várták a GasztroPLACC Extra sorozat nyitóestéjén a vendégeket.
A szerelvény egyik utasszállító kocsija ugrott le a sínekről, az eset során senki sem sérült meg.
Július 10-én, pénteken ünnepelte az MVK a helyi villamosközlekedés 123 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból idén is kigördült a remízből sárga Tátra villamos.
Nehéz elhinni, de Miskolc a kirakatok városa. Volt. Úgy hét közben, mint hétvégén egymást tapossuk az üzletek vitrinjei előtt. Főleg a szokásos szezonvégi leárazások előtti napokban, amikor már vasárnap este láthatjuk a hétfőtől érvényes új árakat.
A Diósgyőri Gimnázium közössége nem fogadja el a szakminisztérium döntését, jövő hétfőn csendes demonstrációval tiltakoznak ellene az intézményben.
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Stájer Nagydíjat a spielbergi Red Bull Ringen.
Tömeges bukás történt vasárnap az 1. Gella Kupa amatőr országúti kerékpárversenyen, melyen mintegy 50 résztvevő esett el. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben 19-en sérültek meg.
Közel kétszázezer forintnyi taxiszámlát fizettetett ki a miskolci önkormányzattal, azaz a miskolci adófizetőkkel Alakszai Zoltán, Miskolc korábbi jegyzője, egy év alatt – állítja Bazin Levente, a Velünk a Város politikusa.
Az önkormányzat az év elején kezdte meg a Miskolci Állatkert fejlesztését pályázati forrásból. A beruházás részeként új fogadóközpont épül, valamint egy 200 négyzetméteres Afrika ház, ahol a legnépszerűbb fajok kapnak majd helyet, köztük oroszlán és sivatagi hiúz is.

Programok