Ugrás a tartalomra

Egyház

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 04. hétfő 10:35
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) negyedéves miskolci folyóiratának 58. száma a napokban került ki a nyomdából. A borítólapon az „ökumenikus kulturális folyóirat” felirat található. Ez arra az elkötelezettségre utal, mellyel a lapban megjelent írások nemcsak a város keresztény közösségeinek eseményeiről és a helyi társadalom érdekében végzett elkötelezett tevékenységéről kívánnak beszámolni, hanem a tágabb értelemben vett hagyományőrzést és a kulturális értékeink ápolását is vállalják.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 01. péntek 13:39
Sokak úticélja ezekben a napokban a közeli vagy a távoli temető, hogy elhunyt szeretteik sírján elhelyezzék virágjaikat, mécseseiket. Olyanok is vannak persze, akik otthon gyújtanak egy gyertyát és így emlékeznek.
Forrás
Kujan István
Utoljára módosítva
2019. október 30. szerda 16:45
Kívül-belül megkezdődtek a munkák az avasi református templomban, aki arra jár, ámulva csodálja a tetőn dolgozó szakembereket, az új, sárgás színű zsindelyt. Ha az időjárás is kegyes lesz, a külső vakolással is elkészülnek még idén – bent pedig már kész a tetőre vezető lépcsősor váza.
Forrás
mti
Utoljára módosítva
2019. október 30. szerda 15:30
Luther Márton első tétele, amely szerint Jézus Krisztus akarata, hogy minden ember, ha kell, minden nap megtérjen, a kereszténység alapvető üzenete és ma is aktuális – mondta Bogárdi-Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 22. kedd 13:01
Keresztvetéssel aktiválható a Vatikánban múlt héten bemutatott okosrózsafüzér, amely imádságokkal és elmélkedésekkel segíti a lelki elmélyülést – mondta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániai kormányzója kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2019. október 10. csütörtök 19:42
Elkezdődött a 26. Veczán Pál Egyházzenei Kórustalálkozó. Szerdán a zsoltáréneklő versennyel indult, csütörtökön pedig az első énekkarok mutatkoztak be a Belvárosi evangélikus templomban. A program pénteken délután 4 órától új helyszínen, az Avas-Déli református templomban folytatódik.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 03. csütörtök 13:27
A Minorita Rend és a Miskolci Nagyboldogasszony Plébánia,a Szent Ferenc és a Miskolci Cardinal Mindszenty Kórus az Éltető Lélek Alapítvány közreműködésével zarándokutat szervezett szeptember 19-23 között Rómába és Assisibe azzal a céllal, hogy P. Kelemen Didák miskolci minorita rendi szerzetes működését a legszélesebb nemzetközi körben megismertesse, ezzel is hozzájárulva boldoggá avatási perének mielőbbi sikeres befejezéséhez.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 29. vasárnap 22:41
Avasi búcsút tartottak délelőtt az Avas-déli Isteni Ige templomban. A szentmisén Pakot Géza jezsuita atya beszélt.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 15. vasárnap 15:58
Ünnepi szentmisén emlékeztek meg Salkaházi Sára boldoggá avatásának évfordulójáról a Minorita templomban. A szentmisét Szalkai Zoltán József atya mutatta be.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 13. péntek 16:45
Felszentelték és átadták a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tornacsarnokát. A Szent György Sportcsarnok és Közösségi Tér több mint egymilliárd forintos kormányzati támogatásból épült fel az Avason. Az új csarnokban a diákok testnevelésóráit tartják, de különböző versenyeknek helyszínéül is szolgál majd, és a lakosság is használhatja.

Programok

-
-
városszerte