Ugrás a tartalomra

Miskolc

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 17. vasárnap 14:10
A Nemzetközi Diáknap miatt a tanulóknak szóltak elsősorban a novemberi termelői nap programjai – a finomabbnál finomabb falatok, bio élelmiszerek, kézműves portékák között persze a szülők, nagyszülők válogathattak. Nehéz az Erzsébet térről üres kosárral hazatérni…
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 19:16
Miskolc zenét oktató intézményei vonultatták fel egy hangversenyen növendékeiket a magyar zene népszerűsítése érdekében. A Miskolci Tehetségnap már a negyedik volt a sorban.
Forrás
minap.hu/Miskolc Tv
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 16:26
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén is megrendezte a Modern Gyárak Éjszakáját. Tavalyhoz képest megduplázódott a programhoz csatlakozók száma: 12 szektorból 72 gyár nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt, pénteken. Ezek a hazai üzemek a legkorszerűbb technológiával működnek és a nemzetközi piacon is versenyképesek. Perényi Zsigmond, az európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár érdeklődését is felkeltette a Hell Energy szikszói töltőüzeme és a Hagyó Kft., így őt is körbevezették az üzemekben.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 16:49
160 millió forintból megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Százszorszép Óvoda. A Serház utca 1. szám alatt kicserélték a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kapott az intézmény, okos fűtési rendszert létesítettek, valamint az épület tetejére napelemes rendszert telepítettek. Energetikai felújítás zajlik még jelenleg is a Diósgyőri, a Mesevár, a Leszih Andor úti és a Napraforgó Óvodában.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 15:15
Szűcs István rendőrként dolgozik, otthon azonban lecseréli az egyenruháját egy másik viseletre, s ha nem is tesz fel szakácssapkát tökfedőként, nem bánja, ha naponta „szagot fog” ruhája, esténként ízletes és látványos vacsorát alkot családjának az asztalra.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 13:33
Innovatív gondolkodásmódra ösztönözték a középiskolásokat is a Miskolci Egyetemen. Miskolcra ért a Startup Campus nevű országos roadshow, melyen inspiráló sikertörténeteket is bemutattak. Az eseményen elhangzott: a fiatalok számára különösen fontos az újító szemlélet, hiszen nagy részük olyan munkahelyen dolgozik majd, ami ma még nem is létezik.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 13:04
Osváth Tibor és barátai ismét adományokat várnak. A Miskolci Nemzeti Színház művésze játékokra, könyvekre valót gyűjt karácsonyra. A bohócdoktorként is dolgozó színész magánemberként harmadik éve csal mosolyt a gyerekek arcára. A Miskolci Nemzeti Színház művészei létrehoztak egy Facebook csoportot "Segítsünk egy mosolyért” címmel. A legnagyobb közösségi oldalon eddig több mint egymillió forint gyűlt össze.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 12:56
Tizenkét iskola több mint hétszáz tanulója és dolgozója vett részt az idei Mobilitási Héten megrendezett Tekerj a suliba kampányban. A kezdeményezés célja az volt, hogy minél több gyerek figyelmét felhívják arra, hogy iskolába járni nemcsak autóval lehet. Azok, akik részt vettek a programban, és biciklivel, rollerrel vagy akár gyalog jutottak el az iskolába, elismerésben részesültek a városházán.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 11:05
Bevetési és kutyás bemutató, önvédelmi gyakorlatok, szituációs feladatok, életmentő technikák – a rendészeti szakgimnázium növendékeinek mindennapjaiba tekinthettek be az általános és középiskolások. A nyílt napot minden évben megrendezik az intézményben, hogy felhívják az érdeklődők figyelmét a szakma szépségeire.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2019. november 16. szombat 11:38
A kiélezett végjátékot a végig jobban összpontosító vendégek nyerték.

Programok

-
-
városszerte