Ugrás a tartalomra

Szabadidő

Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 22. szerda 19:54
Irodalmi estet szervezett Miskolc Megyei Jogú Város a magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, 18:00 órától a Művészetek Házában. A rendezvényen Márai Sándor írásaiból adott elő részleteket Hirtling István színművész és Mészáros Tibor „Márai-kutató”. Ünnepi beszédet mondott Veres Pál, Miskolc polgármestere.
Forrás
minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 19:03
Kiváló kirándulási lehetőség megnézni a Lillafüredi vízesést és a Hámori-tavat.
Forrás
turizmus.com
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 16:20
Két, egymásra épülő pályázati támogatással nagyszabású turisztikai fejlesztés valósult meg a nyékládházi tónál a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.
Forrás
mti.hu
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 09:34
Kiállítás, előadás, kötetbemutató beszélgetés, irodalmi műsor és mesés társasjáték színesíti a magyar kultúra napját a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban január 22-én.
Forrás
Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2020. január 19. vasárnap 12:10
Nagy érdeklődés övezte idén a Görömbölyi Forralt Bor és Tepertő Napot. Tizedik alkalommal nagyon sokan fordultak meg a rendezvényen, nemcsak látogatók, hanem árusok is.
Forrás
mnsz.hu
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 19:57
A Miskolci Nemzeti Színház január 18-i Kakaókoncertjén a Szimfónia program tanítványai voltak a teátrum vendégei. A koncerten népdalok mellett Brahms, Sosztakovics és Vittorio Monti szerzeményeiből is hallhatott ízelítőt a közönség. A koncerten a művészeti iskola oktatói is közreműködtek, akik együtt muzsikáltak a tanítványokkal.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 16:49
Busójárás, tuskóhúzás, férj- és időjóslás, fánkok és mulatozás – elkezdődött a farsangi időszak. Mára csupán a farsangi bálok, és a gyerekek iskolai jelmezversenye őrzi a farsangi időszak hagyományait. Milyen szokások, hiedelmek kapcsolódnak az időszakhoz? Milyen tradicionális ételeket fogyasztottak ekkor? Mi az a farsang farka? Erről dr. Bodnár Mónika néprajzkutatót, muzeológust, a Herman Ottó Múzeum Néprajzi Gyűjteményének vezetőjét kérdeztük.
Forrás
Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2020. január 18. szombat 16:02
A farsangi időszak elvitathatatlan gasztrosztárja a fánk, legyen szó akár csörögéről, akár szalagosról, akár forgácsról, vagy képviselőről. A fánk alapesetben élesztős, édes kelt tészta, amelyet bő olajban kisütünk, és a tökéletes eredmény érdekében baracklekvárral töltünk.
Forrás
player.hu
Utoljára módosítva
2020. január 16. csütörtök 13:10
Izgalmas játékot indított a Volkswagen svédországi képviselete: egy üvegkalitkába zárva elrejtettek egy Passatot valahol az országban, aki megtalálja, és elsőként ér hozzá, haza is viheti – írja a Player.
Forrás
Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 15. szerda 19:10
Látszólag két egymástól meglehetősen távol álló terület. A miskolci és Miskolc közelében tanuló általános iskolások bebizonyították ennek az ellenkezőjét. A Forester programozó verseny lényege az volt, hogy néhány erdészeti problémára legórobotok segítségével találjanak megoldást a gyerekek. A diákok ötletei a szakmai zsűrit is lenyűgözték.

Programok

-
-
Miskolc egyes templomai
-