Ugrás a tartalomra

A Dining Guide gáláján díjazott miskolci vendéglátósoknak mondott köszönetet Veres Pál

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. május 30. kedd 19:28
Az elismerések újabb bizonyítékai annak, hogy Miskolcnak kiérdemelt és megkérdőjelezhetetlen helye van Magyarország gasztro-kulturális, kulináris térképén – vélekedett a polgármester a kedd délutáni találkozón.
Fotók: Horváth Csongor

Mint arról korábban beszámoltunk: több miskolci gasztroműhely is rangos elismerésben részesült az idei Audi-Dining Guide gálán. Így kapott díjat A leves és Borsod Burger, a Desszertem és a Végállomás Bistorant is. Amíg a Ristorante és a The Club Avalon Grill & Experience TOP100-ba került, addig az ugyancsak az Avalon által üzemeltetett Il Baffo első helyet hozott haza az alternatív vendéglátóhelyek megmérettetéséről.

A megjelent étteremtulajdonosok előtt Veres Pál hangsúlyozta: Miskolc egyetlen hazai vidéki városként rendelkezik ilyen sok díjjal és jelöléssel, melyek dicsőségéből nem csupán a vendéglátóhelyek, de a város is részesül, hiszen „mindezzel Miskolc is felkerül arra a térképre, ahol a gasztronómiát jegyzik”. A polgármester úgy vélekedett, az idegenforgalommal komoly kitörési ágazatként kell számolni a település jövőjét illetően, amely koncepciót az ehhez hasonló sikerek csak tovább erősítik.

– Köszönet, hála és elismerés a fantasztikus teljesítményért és igényességért – jelentette ki a városvezető, aki az elismerések legfontosabb összetevőjeként ugyanakkor valamennyi díjnyertes vállalkozás esetében a kiváló szakemberekből álló csapatot jelölte meg.

A helyi gasztroműhelyek közül a legnagyobb diadalt kétségtelenül az Il Baffo gyorsétterem aratta azzal, hogy egyenesen a legjobbnak bizonyult Magyarország alternatív vendéglátóhelyeinek összevetésében. Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató a Miskolc Televíziónak úgy fogalmazott, a megtiszteltetés nem pusztán abból a szempontból jelentős, hogy országos hírt kaptak – legalább ennyire motiváló számukra, amikor a helyiektől éri őket gratuláció.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!