Mint arról korábban beszámoltunk: több miskolci gasztroműhely is rangos elismerésben részesült az idei Audi-Dining Guide gálán. Így kapott díjat A leves és Borsod Burger, a Desszertem és a Végállomás Bistorant is. Amíg a Ristorante és a The Club Avalon Grill & Experience TOP100-ba került, addig az ugyancsak az Avalon által üzemeltetett Il Baffo első helyet hozott haza az alternatív vendéglátóhelyek megmérettetéséről.
A megjelent étteremtulajdonosok előtt Veres Pál hangsúlyozta: Miskolc egyetlen hazai vidéki városként rendelkezik ilyen sok díjjal és jelöléssel, melyek dicsőségéből nem csupán a vendéglátóhelyek, de a város is részesül, hiszen „mindezzel Miskolc is felkerül arra a térképre, ahol a gasztronómiát jegyzik”. A polgármester úgy vélekedett, az idegenforgalommal komoly kitörési ágazatként kell számolni a település jövőjét illetően, amely koncepciót az ehhez hasonló sikerek csak tovább erősítik.
– Köszönet, hála és elismerés a fantasztikus teljesítményért és igényességért – jelentette ki a városvezető, aki az elismerések legfontosabb összetevőjeként ugyanakkor valamennyi díjnyertes vállalkozás esetében a kiváló szakemberekből álló csapatot jelölte meg.
A helyi gasztroműhelyek közül a legnagyobb diadalt kétségtelenül az Il Baffo gyorsétterem aratta azzal, hogy egyenesen a legjobbnak bizonyult Magyarország alternatív vendéglátóhelyeinek összevetésében. Bajusz Gergely gasztronómiai igazgató a Miskolc Televíziónak úgy fogalmazott, a megtiszteltetés nem pusztán abból a szempontból jelentős, hogy országos hírt kaptak – legalább ennyire motiváló számukra, amikor a helyiektől éri őket gratuláció.