Ugrás a tartalomra

DK: ne büntesse a kormány energiakötbérrel az ellenzéki városokat!

MTI
Utoljára módosítva
2023. január 25. szerda 10:13
A Demokratikus Koalíció fővárosi frakciójának vezetője arra szólítja fel a kormányt, hogy ne büntesse energiakötbérrel az ellenzéki városok távhőszolgáltatóit.
A nepszava.hu archív felvétele

Szaniszló Sándor a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a főváros példamutatóan vette ki a részét a rezsiválság negatív hatásainak csillapításában: a Főtávnál 37 százalékos megtakarítást értek el, gázfogyasztásban 40 százalékot, áramban 6 százalékot takarítottak meg.

Hozzátette, a kormány ugyanakkor úgy döntött, nem akadályozza az MVM-et abban, hogy kötbért vessen ki azokra a távhőszolgáltatókra, amelyek kevesebbet fogyasztottak a szerződésükben szereplőnél, és úgy látják, elsősorban az ellenzéki városokat büntetik országszerte.

Szaniszló Sándor közölte: elvárják a kormánytól, hogy nyisson újabb kört a rezsikompenzációban, és abban kompenzálja azokat a városokat - elsősorban a fővárost, mint legnagyobb energiafogyasztót -, amelyeket "nyilvánvalóan politikai bosszúból kihagytak" az elsők körből.

Felszólította a kormányt arra is, számolja újra az ellenzéki városoknak nyújtott kompenzáció mértékét. Példaként említette, hogy az V. kerület 501 millió forint támogatást kapott, amíg a hasonló adottságú, ellenzéki vezetésű VI. kerület 76 millió forintot.

Arra a kérdésre, milyen meggyőző erővel rendelkezik a DK, ami miatt sorra csatlakoznak hozzá más ellenzéki pártokból, Szaniszló Sándor azt mondta, a DK-ról egyértelműen látszik, hogy képes alternatívát nyújtani, és az Orbán-kormány leváltása a DK vezetésével fog megvalósulni.

Bősz Anett főpolgármester-helyettes kiemelte a közgyűlés előterjesztései közül azt, amelyik rendezi a III. kerületi, Márton úti sporttelep helyzetét. A területen 1,5 milliárd forint értékben valósulhat meg fejlesztés, a lakosság, a kerületi vezetés és a sporttelepre régóta váró egyesületek megelégedésére - mondta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!