Ugrás a tartalomra

Fiatalokra építenének a Jegesmedvéknél

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2021. március 29. hétfő 10:51
Győzelemmel zárták a 2020-21-es szezont a DVTK Jegesmedvék a szlovák jégkorong Extraligában. Az már korábban eldőlt, hogy a csapat nem juthatna be a rájátszásba, a 11. helyen végeztek. A Miskolc Televíziónak a klub elnöke beszélt a tervekről.

„Ilyen nehéz szezonom még nem volt a pályafutásom alatt” – fogalmazott Egri István, aki már önmagában a szezon teljesítését is eredménynek tartja a világjárvány okozta – anyagi és szakmai szempontból egyaránt jelentkező – nehézségek miatt. A piros-fehérek javarészt kölcsönben szereplő légiósokkal, valamint tíz saját nevelésű és huszonnyolc magyar játékossal a keretben teljesítették mérkőzéseiket. A fiatalok aktív részesei lehettek az emelt szintű kihívásnak. A további fejlődés érdekében pedig az a cél, hogy folytatódjon a Jegesmedvék szereplése a szlovák élvonalban.

Forrás: dvtk.eu

– Mi azon vagyunk, hogy tudjuk folytatni – hangoztatta a klubelnök. – Nagyon remélem, hogy rövid időn belül, akár már április végéig, május elejéig döntés születik ebben a kérdésben. Én személy szerint nagyon szeretném vállalni az újabb ciklust, ezen dolgozunk.

Egri István beszélt az edzőkérdésről is. – Nem árulok el titkot: tárgyalunk a folytatásról Tokaji Viktorral. Sokat beszélgettünk és nyitott a folytatásra. Jelenleg nem tudom azonban azt mondani, hogy megállapodtunk, de remélem, együtt folytatjuk. Ha ez mégsem jönne össze, akkor is mindenféleképpen magyar edzőben gondolkodom. Vannak tehetséges, fiatal edzőink, akik megfelelő szaktudással, tapasztalattal rendelkeznek, és a magyar lelket ők ismerik igazán.

az U21-esek a bajnoki döntőben. Fotó: Mocsári László

A klubelnöknek meggyőződése, hogy a szlovák ligában akkor tud majd eredményeket elérni a csapat, ha jobban akarják a sikert, mint ellenfeleik. – Ez a liga nagyon magas színvonalat képvisel. A győzelmekhez sokkal többet kell dolgoznunk a szlovák csapatoknál. Nézzük meg az első évünket: nekiugrottunk az ellenfeleknek, és egészen szép sikereket értünk el.

A DVTK Jegesmedvék a jövőben még több fiatal magyar játékost tervez alkalmazni. Konkrétumokkal most még nem szolgálhatott Egri István, de az tény, hogy mindenkinek lejárt a szerződése. – Ha továbbra is a szlovák ligában tudunk szerepelni, akkor még több magyar fiatal játékost kívánunk szerepeltetni ezen a szinten, és minél több fiatalt szeretnék beépíteni a csapatba. A magyar jégkorongban el kell kezdeni a nemzedékváltást. Sok tehetséges magyar játékos van, biztos vagyok abban, hogy találunk olyanokat, akik kihívásnak, feladatnak érzik majd a szlovák ligában való szereplést. Szeretnék összehozni egy magyar magot, rutinos és minőségi légiósokkal kiegészítve, akik jövőre sikeresebben tudnak majd szerepelni.

Képgaléria!

Az alap márpedig adott Miskolcon, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az U21-es bajnoki döntőt megnyerték a piros-fehérek az Ifj. Ocskay Gábor JA ellen. Ezzel sporttörténelmet írtak, hiszen korosztályos bajnokságot korábban még nem nyert a klub, most pedig heroikus küzdelemben, az utolsó percekben megfordítva a találkozót, behúzták a bajnoki címet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!