Ugrás a tartalomra

Minap – Indító (2024.05.08.) – Időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 08. szerda 07:23
Szerdán még mindig több helyen valószínű zápor, zivatar. A hét második felére nyugodtabb időjárásra számíthatunk, már csak elvétve alakulhat ki csapadék, a hőmérséklet is a szokásosnak megfelelően alakul.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Reggel még több helyen eshet, majd az északi tájakon csökken a csapadékhajlam, ezzel együtt északon délután egyre inkább kisüt a nap. Ezzel szemben a déli, délnyugati országrészben a felhőzet átmeneti felszakadozását követően erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, és ott délután is valószínűek záporok, zivatarok - a met.hu jelentése szerint. Többfelé lesz élénk, helyenként erős az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 18 és 23 fok között valószínű, ennél északnyugaton hidegebb, a Dél-Alföldön viszont kissé melegebb lehet az idő. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

A pmmonitoring.hu szerda reggeli adatai szerint a levegő minősége Miskolcon jó. Minden városrészben a legjobb értékékeket mérték. 

Útinfó

A Miskolci Városgazda közlekedési információi szerint szerdán, a nagy volumenű kátyúzás keretein belül, az alábbi helyszíneken történik munkavégzés, időjárás függvényében:

Hatvanötösök útja
Levente Vezér u.
Kassai u.
Huba u.
Nagysándor J. u.
Thököly I. u.
Damjanich u.
Gyár u.
Szövő u..
Mendikáns dűlő
Szikla u.
Berekalja u.
Bükk u.
Árpád út.
Miskolctapolcai út (bevezető)

Május 6-tól távfűtési vezetéképítési munkák kezdődtek a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak és a Sályi utcai játszótér környezetében. Az építés miatt előreláthatólag május 13-tól, május 31-ig, a Sályi István utca 24. és 26. szám alatti társasházak között az úttestet lezárják. Továbbá két Sályi utcai parkolóhely ideiglenes igénybevétele is szükséges lesz a kivitelezéshez.

Május 9-től (csütörtök) Miskolcon a Gózon Lajos és Muhi utcák kereszteződésében a forgalmi rend megváltozik.
Az Y-elágazás belvároshoz közelebb eső ága a Lórántffy utca irányába, míg a Bükkszentlászlóhoz közelebb eső ága a Gózon Lajos utca felé lesz egyirányú. Ezzel párhuzamosan a 68-as autóbusz Újgyőri főtér irányába igénybe vehető megállóhelyét áthelyezik a volt DIGÉP elé. A módosított forgalmi rend kiépítése – az időjárási körülményektől függően – a tervek szerint május 9-én, 9 órakor kezdődik.

Félpályás terelésre lehet számítani szerdán a következő utcákban:

Ács u. 7
Bartók B. u. 5.
Bartók Béla u. 39.
Bollóalja u. 83.
Bodza u. eleje
Bükkszentlászló Fő út 9. 
Csendes u. 26.
Csermőkei út 16.
Előhegy u. 68.
Egressy G. u. 25.
Ernye bán u. 19.
Erdő sor 5.
Erdő sor 17.
Eszterházy u. 29.
Finkey u. 10.
Fő u. 62.
Gárdonyi G. u. 22.
Kis-Kőkötő – Miskolctapolcai út kereszteződés
Mikes K. u. 24.
Nyitrai u. 1.
Perczel M. u. 24/a.
Rácz Á. u. - Gyula u.
Tóth Pál u. 18.
Tulipán u. 2.
Szarkahegy u. 16.
Zsolcai sor 162.

Horoszkóp

Kos

A saját határaidat feszegeted, amikor még több és még több munkát vállalsz, pedig érzed, hogy ideje lenne szünetet tartanod. A pozitív stressznek jó hatása van, de ha túlhajtod magadat, az csak kimerültséghez és kiégéshez vezet. Tartsd tiszteletben a saját testedet.

Bika

Vigyázz, mert egy meggondolatlan szavaddal ma megbánthatsz valaki olyat, akinek a véleménye pedig nagyon fontos a számodra. Ha már megtörtént a baj, ne próbáld meg eltusolni a helyzetet, inkább vállald azt, amit mondtál, és tedd egyértelművé, hogy nem volt sértő a szándékod.

Ikrek

Egy olyan helyzetbe csöppenhetsz, amiről nem tudod, hogyan kellene kezelned, ezért inkább csendben kivársz, amíg magabiztosabb leszel. Valaki a segítségedre siet majd, és kalauzod lesz, nyugodtan bízd rá magadat, mert segítő szándék vezérli.

Rák

Pattanásig feszülnek az idegeid, és olyanon vezetheted le a mérgedet, aki pedig nem is vétett sokat, egyszerűen csak ő ejtette az utolsó cseppet a pohárba. Ha úgy érzed, kezdesz a kiborulás környékére jutni, inkább tarts egy kis pihenőt. Senki nem várja el tőled, hogy úgy teljesíts, mint egy szuperhős.

Oroszlán

Tudod, hogy tilosban jársz, mégsem tudsz nemet mondani az idegen csábításának. Lehet, hogy ha nem lenne tiltva, amit akarsz, talán nem is lenne olyan izgalmas. Mielőtt mindent kútba dobsz érte, gondold át, hogy valódi vágy hajt-e, vagy csak a kalandot keresed.

Szűz

Úgy érezheted, hogy nagyobb terhet vállaltál magadra, mint amekkorát el tudsz viselni, mégsem vethetsz most le mindent a nyakadból, mert sokan számítanak rád. Ha minden erődet összeszeded, akkor sikerül végigvinned a mai napot, estére viszont nem árt elgondolkodni azon, tényleg kell-e neked ennyi mindenért felelned.

Mérleg

Keresed a helyedet, próbálsz rájönni, mi az a pozíció, ahol egyszerre teljesíthetsz a magánéletedben és a munkában is, és közben nem is kell felőrölnöd minden energiádat. A mai nap azonban sajnos nem erről fog szólni, most alaposan meg kell dolgoznod azért, hogy minden simán menjen.

Skorpió

Egy régi ismerős láttán megörülhetsz, de úgy tűnik, a másik nem annyira lelkes a viszontlátástól, mint te vagy. Ne vonj le ebből hosszú távú következtetéseket, lehet, hogy egyszerűen csak rossz napja van, vagy nem meri kimutatni az érzelmeit. Ne add fel a próbálkozást, ha türelmes vagy, akkor újra feleleveníthető ez a kapcsolat.

Nyilas

Valaki a vadászterületedre tévedt, és neked nincs igazán ínyedre, hogy a te sikereidre fáj a foga. El kell azonban fogadnod, hogy az életben mindig lesznek kihívóid, és csak úgy győzheted le őket, ha bizonyítod, hogy valóban jobb vagy náluk. Ehhez azonban meg kell küzdeni, nem elég elijeszteni őket.

Bak

Aki a tűzzel játszik, az könnyen megégeti magát, de akit még sosem babonáztak meg a lángok, az talán azt sem tudja, mi az a szenvedély. Légy óvatos, de ha úgy érzed, itt az ideje, akkor engedd szabadjára az ösztöneidet, és élvezd ki, hogy élsz.

Vízöntő

Egy kisebb nehézség remek lehetőséget teremt arra, hogy bebizonyítsd valakinek, mennyire fontos a számodra. Amikor időt és energiát nem sajnálva megoldod a bajt, akkor azzal sokkal többet nyersz, mint amennyit a befektetett dolgokkal vesztesz, hiszen akár egy életre is kiérdemelheted valakinek a bizalmát.

Halak

Ha elfelejtettél egy barátod megkeresésére válaszolni, akkor itt az idő, ne halogasd tovább a dolgot, mert később még kínosabb lehet felvenni a telefont. Ha szeretnéd menteni a menthetőt, akkor már most keresd meg az illetőt, meglátod, a legelső pillanat után elszáll a kínos feszengés, és te is megkönnyebbülsz.

Forrás: bien.hu
 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!