Ugrás a tartalomra

Törölte a Facebook az A Kívánság jótékonysági csapat oldalát

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 03. péntek 11:28
A közösségi médium arra hivatkozik, hogy a nehéz sorsú, mélyszegénységben élő vagy valamilyen betegséggel küzdő gyermekek álmait megvalósítók oldala "nem felel meg a közösségi alapelveiknek".
Zaveczki Tibor a Gergely Alexandra Emlékdíj átadásán 2022-ben. Fotó: Horváth Csongor

Az A Kívánság vezetője és egyik alapítója, Zaveczki Tibor hívta fel szerkesztőségünk figyelmét arra, hogy az egyik legnépszerűbb közösségi médium az olyan politika- és ideológiamentes jótékonysági kezdeményzések oldalát is komolyabb indoklás vagy figyelmeztetés nélkül törli, mint az övék. Az ok ismeretlen. 

– Tegnap este (csütörtökön) profilképet szerettünk volna módosítani a Kívanság oldalán, de egy sima fekete kép jelent csak meg. Jöttek a sírós reakciók, és hogy meghaltam-e vagy ki halt meg. Természetesen senki. Ez egy technikai hiba. Ám sajnos nem tudtuk a hibát javitani, mert a Facebook korlátozta és vissza is vonta az oldalunk megjelenését, így elkezdtek az ismerősök privátban engem és a kolléganőmet megkeresni. Egyelőre sajnos nem tudjuk a nagyközönséget tájékoztatni arról, mi történt és hogyan tovább - tudatta Zaveczki Tibor.

Hozzátette, próbálják felvenni a kapcsolatot a médiummal, ami eddig nem járt sikerrel. Komoly veszteség lenne, ha a több mint százezer követőt és az oldalon lévő sok-sok pozitív történetet és hozzászólást elveszítenék. 

Addig is, amíg keresik a megoldást, nyugalomra intik a követőiket és támogatóikat. 


Az A Kívánságról: Két nő és egy férfi elhatározta, hogy mindent, amit tud, megtesz azért, hogy Magyarországon minél több nehéz sorsú, mélyszegénységben élő vagy valamilyen betegséggel küzdő gyermek álmát megvalósítsa. Olyan álmokat, amik, ha ők nem lennének, minden bizonnyal továbbra is elérhetetlenek maradnának. Az egykori miskolci Rádió Eper műsorvezetője, Zaveczki Tibor hivatásának köszönhetően számtalan jótékonysági akcióban és összefogásban vett részt. Ezek a megmozdulások azonban mindig csak egy-egy ünnephez kapcsolódtak, ő azonban már a kilencvenes évek végén azon gondolkodott, hogy miként lehetne az év minden szakaszában valami igazán szívet melengetőt tenni a szerényebb körülmények közé születettekért. Nem sokkal később A Kívánság project keretein belül elkezdte a közvetlen környezetében élő gyermekek álmait teljesíteni, amihez idővel két nagyon kedves barátja is csatlakozott.
Szűcs Vivien, azaz Vivi és Zima Nikoletta, vagyis Nikó, akik Tiborral együtt hisznek abban, hogy egyedül az élmények maradandóak. Ahhoz azonban, hogy ezeket az élményeket szerte az országban teljesíteni tudják, a legtöbb esetben a saját zsebükbe nyúlnak. Szabadidejüket és energiájukat nem sajnálva civilként dolgoznak azon, hogy minél több kisgyermek kívánsága teljesüljön. (egy.hu)
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!