Ugrás a tartalomra

Teltházas trécsek a MÜHÁ-ban

Miskolci Napló
Utoljára módosítva
2024. május 05. vasárnap 18:41
Újra telt házas esttel jelentkezett a MÜHA Kávézó színházi klubja, a Truváj és Trécs.
Fotó: Barna Laczy

A másfél éve működő program, melynek célja, hogy testközelbe hozza egymással a Miskolcon játszó színészeket és a közönséget, már hosszú ideje fut telt házzal.

A klubest meghívott vendégei mind első truvájozók voltak: Lajos András, Nádasy Erika és Tegyi Kornél különböző szituációs feladatok során bizonyították tudásukat, kreativitásukat és humorukat.

Az esemény hívószava ezúttal a „rontás” volt. A színészeknek különböző módon kellett elrontaniuk rögtönzött szerepeiket. Volt, hogy erősen túl kellett színezni egy jelenetet, érzékeltetve, hol a határ a ripacs előadás és a színjátszás között. Máskor az egyik színésznek kreatív „átkokkal” kellett sújtania épp játszó társait: kiderült, mi lett volna, ha Jancsi nadrágjába hangyák másznak úton a mézeskalács ház felé, ha a farkasnak igencsak pisilnie kellett volna, mikor megpróbálja rászedni Piroskát, vagy miként ért volna véget egy dadogó ember és egy sellő találkozása Óz birodalmában. Az egyik játék során Lajos András a Falu végén kurta kocsma című verset szavalta, miközben társai a legroszszabb nézői szokásokkal próbálták kizökkenteni: cukros zacskót csörgetve, krákogva és mobilozva igyekeztek rontásra bírni a színművészt.

Ezt követte a trécs, amikor a vendégeket különféle dolgokról kérdezhette a közönség.                     

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!