Ugrás a tartalomra

További méhlegelők létesítéséhez kapott segítséget Miskolc

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. május 17. hétfő 17:46
A felajánlással egy Miskolcról elszármazott hölgy kívánta támogatni az önkormányzatot, amely elkötelezett a környezetvédelem területén.
Czifrusz Natália és Cseléné Figula Edina az adomány vadvirágmaggal. Fotó: Mocsári László


A szirmai, a Hősök emlékműve mögötti méhlegelő után újabb ilyen, a méhek táplálkozását segítő területeket alakítanának ki Miskolcon. Ehhez most segítség is érkezett, egy Miskolcról elszármazott hölgy ugyanis több kiló vadvirágmagot ajánlott fel az önkormányzatnak. 

- Korábbi martinkertvárosi lakosként keresett meg engem Sowitzki Mária, aki mikor megtudta, hogy Miskolc ilyen módon is védené a méheket, valamilyen módon segíteni szerette volna a város törekvéseit – mondta el Cseléné Figula Edina önkormányzati képviselő, aki kiemelte, a frakciócsoportjuknak kiemelten fontos a környezetvédelem.

A városi főkertész elmondta, a zöld területek védelme, a biodiverzitás megőrzése mellett a méhlegelők kialakítása a környezeti nevelés szempontjából is fontos.

- A gyerekhez, a fiatalokhoz közelebb kell hozzuk a természetet, a városlakók nagyobb része ugyanis napjainkra nagyon elidegenedett attól. Azt tapasztalom, hogy szinte bárki örömmel megy ki fotózkodni egy búzatábla mellé a pipacsmezőre, ezt természetesnek is vesszük. Azt már kevésbé, hogy a saját környezetünkben is lehetnének ilyen vadvirágos területek. Nincs arról szó, hogy a teljes gyepet lecseréljük, de jelenleg még attól is idegenkednek sokan, hogy például egy csapadékelvezető-árok partját a méhek számára is hasznos vadvirágos keverékkel ültessék be. Meggyőződésem, hogy akár a saját komfortzónánk átalakítása árán is kötelességünk biztosítani a beporzó rovarok, köztük természetesen a méhek életben maradásához szükséges tápanyagot: nektárt, virágport számukra – hangsúlyozta Czifrusz Natália.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!