Ugrás a tartalomra

Turisztikai szakemberek ismerkedtek Lillafüreddel

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 29. péntek 16:47
A turizmus világnaphoz kapcsolód programon a lillafüredi Hétmérföldes Meseutat is megismertették a szakma jelenlévő képviselőit.
Felvételünk a meseút átdóján készült. Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

A Turizmus Világnap programjaihoz kapcsolódott Miskolc TDM szervezetének csütörtöki programja. A Vendégségben itthon szakmai tanulmányút sorozat keretében egy tartalmas és rendhagyó lillafüredi sétára invitálták a turisztikai szakma képviselőit – írja pénteki közleményében a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing Nonprofit Közhasznú Kft. (MIDMAR).

Amint fogalmaznak, a helyszínen az ötletgazda, Zámborszky Eszter mesepedagógus mutatta be a Hétmérföldes Meseutat, ami egy igazi aktív élményt nyújtó program a gyerekeknek, de bárki örömét lelheti benne, aki szereti a természetet és a feladványokat. 

- A négy kilométeres szabadtéri tanösvény állomásait végigjárva meséket, és ahhoz kapcsolódó játékokat, feladatokat, beszélgetésindító kérdéseket találnak a résztvevők. A séta induló állomása az Erdővarázs Panzió. Itt lehet megváltani a jegyeket és itt kapják meg a kulcsokat is az érdeklődők, melyek a 6 db színes meseházikót nyitják. Az útvonal Lillafüred egyik legszebb részén, a Mária és az Erzsébet sétányon vezet végig, ahol megismerhetjük a település rejtett látnivalóit, érintve a Limpiászi keresztet, a Libegőparkot és a Herman Ottó Emlékházat is. Aki az utat végjárta, az a kiindulópontra visszatérve leadja a kulcsot, és megkapja az oklevelét, ami bizonyítja, hogy mennyire ügyes mesejáró volt A meseutat a családok mellett óvodás-, iskoláscsoportok, felnőtt baráti társaságok is bebarangolhatják, akár vezetett séták keretein belül. A meseút az év minden napján elérhető és kellemes offline élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt – részletezik a meseút érdekességeit, melyekről korábban itt írt a minap.hu.

A MIDMAR közleménye leszögezi, a sétán résztvevő szakemberek tetszését egyöntetűen elnyerte a tanösvény filozófiája, megvalósítása és a mesepedagógus magával ragadó előadásmódja. Az út bejárása a páratlan lillafüredi látnivalók méltó kiegészítő programja, különösen az őszi időszakban, amikor az egyik legszebb arcát mutatja az egyre színesedő Bükk. Részletes információk a meseútról ezen a linken találhatók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!