Ugrás a tartalomra

A virág- és kertkultúra lesz a középpontban a Florens kiállításon

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. április 30. kedd 18:48
A jövő hét végén rendezik meg a már szokásos nagy, tavaszi virágkiállítást és vásárt, Florens 2024 Kert és Otthon címmel Miskolcon a Népkertben, május 10-12. között.
A 2023-as Florens képei. Fotó: Mocsári László

Az esemény honlapja szerint, a kiállítók és árusok a virág- és kertkultúra mellett, az otthonaink külső, belső frissítésével, dekorálásával, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésével kapcsolatban is mutatnak majd ötleteket, adnak szakmai tanácsokat a vásárra látogatóknak. 

- Harmadik alkalommal rendezzük meg Miskolcon az ország legnagyobb - fővároson kívüli - kert, otthon és szabadidő tematikában életre hívott kiállítását. A háromnapos programnak, festői környezetben, az Avas lábánál, ősfákkal szegélyezett területen, a Városi sportcsarnok (Generali Aréna) előtti tér ad otthont. Idén a sportcsarnok küzdőterének felújítása miatt a belső térben nem lesznek kiállítók, csak az épület előcsarnokában, ahol a Florens részeként, egy „Tavaszi enteriőr” című tárlatot láthatnak az érdeklődők, ahol szakemberek munkái mellett, óvodások által készített „Mese tavasz” fantázia nevű mini enteriőröket is meg lehet majd csodálni, a szintén ott látható bonsai növényekkel együtt – ismertette Sashalmi László főszervező.

Megtudtuk tőle azt is, hogy a Florens 2024 főbb tematikái a kert, a virág és a szabadidő. A kiállításon mintegy hatezer négyzetméteren, szabadtéren mutatják be és árusítják portékáikat a termelők és a kereskedők. A három nap alatt a szakmai előadások mellett, folyamatosan gondoskodnak szórakoztató gyermekprogramokról is, a magas színvonalú gasztronómiai kínálat mellett.

A főszervező kiemelte, a virágot szerető embereken kívül várják azokat is, akik csak kikapcsolódásra, nézelődésre vágynak, péntek és szombat este pedig zenés-táncos buli lesz a platánfák alatt. Hozzátette, nem csak szebbnél szebb virágokkal készülnek, hanem lesznek kerti gépek, kerttervezéssel kapcsolatos tanácsadás, de nem hiányoznak majd a civil szervezetek sem, a gombászoktól a madarászokon át a Vöröskeresztig. Külön felhívta a figyelmet a bonsai kiállításra, valamint a szombati napon a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban párhuzamosan futó könyvtármajálisra is. 

- Egy általánosabb, jó hangulatú programot tervezünk, amit bárkinek tudunk ajánlani. Érdemes lesz akár családdal is felkerekedni és meglátogatni ezeket a rendezvényeket. Fontos információ, hogy a rendezvény ingyenes, nincs belépőjegy, sőt, még tombolahúzás is lesz, amelyen két óránként nyerhetnek a látogatók a kiállítók által felajánlott ajándékokból. A tombola szintén ingyenes lesz, csak egy regisztrációs lapot kell majd kitölteni hozzá – tájékoztatta lapunkat Sashalmi László.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!