Ugrás a tartalomra

Megkezdte az albániai földrengés károsultjainak ellátását az Ökumenikus Segélyszervezet

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. december 01. vasárnap 13:16
Az érintettek gyorssegélyezésével megkezdte az albániai földrengés károsultjainak ellátását az Ökumenikus Segélyszervezet.
Forrás: hirado.hu Fotó: MTI/AP/Hektor Pustina

Szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a gyorssegélyezés első szakaszában higiéniai cikkekkel, matracokkal, ágyakkal, ágyneműkkel, tisztítószerekkel és ruhaneműkkel támogatják a bajba jutottakat Durres városában. A magyar segélyszervezet 160 embernek segít a balkáni országban, de arra számítanak, hogy néhány nap múlva már 250 károsultról kell gondoskodniuk.

Az akció első szakaszára saját forrásból 3 ezer eurót fordítanak, és partnerség keretében ugyanennyivel járul hozzá a Hungary Helps Ügynökség is. Közösen vesznek majd részt emellett a rehabilitációs munkákban is a gyorssegélyezés végeztével.

A keddi földrengés ötven halottat követelt, a sérültek száma megközelíti a kétezret, kilencszáz család pedig ideiglenes szállásokra kényszerült. Az albán kormány két megyében, Tiranában és Durresben katasztrófaállapotot hirdetett ki, és nemzetközi segítséget kért - olvasható a közleményben.

További hírek

Programok