Ugrás a tartalomra

Az utolsó szakaszon kell kitournia a gesztenyét annak, aki nyerni akar

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. május 15. vasárnap 12:19
Miskolc volt az idei Tour de Hongrie (TDH) országúti kerékpáros körverseny ötödik rajthelyszíne.

Nagy csatát hozott a 2022-es (TDH). A kerékpársport kiemelkedő versenyzői álltak rajthoz – az idei megmérettetésen utoljára – a Szent Isstván téren. Innen, a belvárosból indult az utolsó  szakasz, azaz a „Király etap” 9.40-kor. A bicajos karaván Lillafüreden keresztül a  Bükk hegység felé vette az irányt, a verseny  pedig Gyöngyös-Kékestetőn zárul.

- Szinte minden a forgatókönyv szerint történt eddig. Az első szakaszon kiderült, a világ legjobb sprinterét is meg lehet verni: egyből megmutatkozott, hogy nem lejátszott történetekkel szolgál a verseny. Nagyon komoly a küzdelem a verseny egész szakaszán azért, hogy a végén ki kerüljön pozícióba. Fabio Jakobsen föltett minket a világsajtó élére. A Dylan Groenewegennel vívott csatájának legújabb felvonására két évet kellett várnia a világnak: erre végül szombaton itt, Magyarországon került sor. Vannak olyan országok, ahol a Giro d’Italia előtt állunk a hírekben. A verseny izgalmas, így a médiaértéke is óriási – mondta Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője a rajt előtt.

A 905 kilométer össztávú verseny vasárnap a Miskolcról induló királyetappal, a 2751 méter szintkülönbséget magában foglaló, 184 kilométeres távval a Kékestetőn zárul hegyi befutóval.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!