Ugrás a tartalomra

Laptopokkal segíti a tehetséggondozást a Miskolczi Borbarátok és a Rotary Club Miskolc-Tapolca

Cziffra Andrea
Utoljára módosítva
2024. április 24. szerda 16:04
A több mint 750 ezer forint értékű adománnyal a Herman Ottó Gimnázium pedagógusainak munkáját támogatják.
Fotó: Osztie Tibor

A Miskolczi Borbarátok Társasága tavaly decemberben rendezte meg az Esszencia Borestet a Miskolci Egyetem díszaulájában. A mustrán friss, izgalmas, fiatalos és formabontó borokat kóstolhattak meg a nedü szerelmesei a legújabb borászgeneráció tolmácsolásában. A vendégek megismerkedhettek a különböző utakkal, tájakkal, ízekkel, eljárásokkal, filozófiákkal, de a hagyománykövetés fontosságáról, valamint az úttörő újításokról szó esett. 

A borest alkalmával rendezett borárverésen kalapács alá kerültek a résztvevő borászok által felajánlott borok, hogy a bevétellel a Miskolczi Borbarátok a számukra fontos ügyeket segíthessék. A befolyt összegből informatikai eszközöket szereztek be, amelyekkel tehetséges miskolci fiatalokat és az őket felkészítő pedagógusok munkáját támogatják. Ahogyan az árverést, úgy az ünnepélyes átadást is a Rotary Club Miskolc-Tapolca közreműködésével bonyolították le, amely végig támogatta kezdeményezésüket.

Az adományt a két szervezet szerdán adta át a Herman Ottó Gimnáziumnak: az intézmény négy laptopot vehetett át Demeter Tibortól, a Miskolczi Borbarátok elnökétől, valamint Dr. Apáti Páltól, a Rotary Club Miskolc-Tapolca egyik tagjától. 

- Alapvető emberi képesség, hogy ha kapunk, akkor adunk is: mi, a Borbarátok már annyit kaptunk Miskolctól, hogy szeretnénk mi is adni. Ez mindig kiemelt szempont a rendezvényeinken. Örülünk, hogy ez az adomány ilyen jó helyre kerül – fogalmazott Demeter Tibor, aki elmondta, a borárverésen 25 tétel került kalapács alá, a licitekből összesen mintegy négyszázezer forint folyt be.

A Rotary Club Miskolc-Tapolca már korábban is támogatta a Herman Ottó Gimnáziumot, illetve az intézmény alapítványát. 
- A klubunk megalapítása óta nagy hangsúlyt fektet a tehetséges gyerekek támogatására. Mostani adományunk összértéke nagyságrendileg nyolcszázezer forint, melynek egyik felét a borárverés bevétele adta, a másik felét pedig a klubunk tagjainak hozzájárulása, valamint a nemzetközi Rotary alapítvány finanszírozta – ismertette Dr. Apáti Pál. 

A négy új laptop a pedagógusok munkáját segíti majd a természettudományos tehetséggondozó foglalkozások során.  
- A Rotary Club Miskolc-Tapolca most már többedik alkalommal támogatja a munkánkat. Az adományt nagy örömmel fogadtuk, nagyon hálásak vagyunk érte – hangsúlyozta Madarász Péter, az intézmény igazgatója. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!