Ugrás a tartalomra

A jubiláló ClaXoTon 15 a MÜHÁ-ban

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 28. vasárnap 08:12
A nagy múltú és jól ismert ClaXoTon Quartet lép fel számos vendég kíséretében a MÜHA nagytermében május 10-én, Miskolc város napja előestéjén.

A ClaXoTon Quartet ötletgazdája, Czakó Péter, 15 éve azért hívta életre az együttest, hogy egy formációban házasítsa össze a különféle klarinétok és szaxofonok hangzását. A hangszer-összeállításában különlegesnek, egyedülállónak mondható, formabontó felállás életképesnek bizonyult. Olyannyira, hogy azóta már több zeneszerző ajánlotta művét a csapatnak.

A műsoruk címe "A barokktól a jazzig", hiszen ez a sokszínű hangzásvilág alkalmasnak mutatkozott arra, hogy repertoárjukat a barokk zenétől a kortárs műveken át az improvizatív jazz világáig szélesítsék.

A tizenöt éves jubileum alkalmából május 10-én mindannyian részesei lehetünk ennek a zenei élménynek, ha ellátogatunk a MÜHA nagytermébe, ahol a ClaXoTon Quartettel együtt zenél ezen az estén a Reményi Ede Kamarazenekar (művészeti vezető: Kriston Tamás), Baranyai Sándor (ütőhangszerek, dob), Bundzik István (zongora), Horváth Gyula (basszusgitár), Viszlai Dániel (csembaló), vezényel Lendvai Péter. Aki könnyed, mégis tartalmas szórakozásra vágyik, ott a helye május 10-én este 7 órától a Művészetek Házában.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!