Ugrás a tartalomra

Fazekas 60 jubileumi koncert a Nagyszínházban

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. április 24. szerda 22:27
Több mint háromszáz diák vett részt szerdán a miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola fennállásának hatvanéves jubileumi ünnepségén a Miskolci Nemzeti Színházban.
Fotók: Horváth Csongor

A teátrum előterében a nézőket az esemény óriásplakátja fogadta. A kommunikációs látványelemet a Fazekas képzőművészeti tanszakának diákjai készítették.

A rendezvény ünnepi köszöntőkkel vette kezdetét délután 5 órakor a Nagyszínpadon. Köszöntőt mondott Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere, dr. Tózsa-Rigóné dr. Nagy Judit, a Miskolci Tankerületi Központ szakmai helyettese és Cseke Gábor, a miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola igazgatója.

A jeles alkalomból megtartott rendezvényen az iskola hangszeres, néptánc, modern tánc, színjáték és képzőművészeti tanszakai képviseltették magukat. A műsorban az oktatási intézmény valamennyi tanulója részt vett, tudtuk meg Soósné Prókai Nikolett, a Fazekas Utcai Általános Iskola igazgató-helyettesétől. A jelenlegi és volt diákokon kívül pedagógusok, szülők, valamint Bárány Zoltán klarinétművész, a Miskolci Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium igazgatója, Vajda Éva énekes, Varga Andrea színész, Vízi Viktor énekes, a Fazekas Szülői Zenekar, illetve a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagja is közreműködött a nagyszabású rendezvényen. Vezényelt Selmeczi György Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, karmester.

A kétfelvonásos gálaműsor különlegessége az első felvonás végén elhangzott Ünnepi gyermekzene (Millenniumi óda) többtételes darab volt, amelyet Selmeczi György komponált nagyzenekarra, gyermekkarra és gyermekszólamra. A művet a Fazekas három kórusa, a Minikórus, a Kicsinyek Kórusa, a Gyermekkar, valamint a Vonószenekar mellett az iskola színjáték tanszaka adta elő. A rendezvény főszervezője Kascsák Viktória, az intézmény drámatanára volt.

Horváth Csongor képgalériája

A jubileumi gálaműsoron kívül az intézmény számos koncertet, előadást és kiállítást szervezett az iskola 60. születésnapja alkalmából. Az évfordulóra egy különleges produkció is készült Éld át a csodát – Fazekas 60 címmel. A videóklipet Kascsák Viktória vezetésével a diákokon kívül előadóművészek és tanárok közösen készítették el. A mű nagy sikert aratott a közösségi oldalakon. 


A miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola 1963-ban alakult meg három jelentős és nagy múltú miskolci iskola összevonásával. Akkor még 1200 gyermek általános alapfokú oktatását biztosította. Jelenleg 88 pedagógus dolgozik és 580 diák tanul a 24 osztályt működtető intézményben. 2006 óta az alapfokú művészetoktatás keretében négy területtel ismerkedhetnek meg a gyerekek: zeneművészettel, táncművészettel, színjátékkal, valamint festészettel. Az iskola pedagógusai nagyon fontosnak tartják a szülőkkel való bizalmi, egymást segítő és támogató kapcsolat kialakítását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!