Ugrás a tartalomra

Bajnokkal erősített a DVTK

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. április 14. szerda 10:24
Ettől az évtől kezdve csatlakozik a DVTK autósport szakosztályához Foczkó Ákos. Hadik András, Spitzmüller Csaba és Friedmann Zsolt után ő a negyedik versenyző, aki a piros-fehér multisportklub színeiben indul a hazai bajnokságban – adta hírül a klubhonlap.
Foczkó Ákos: be szeretném bebizonyítani, hogy megérdemeltem ezt az autót. | Fotó: dvtk.eu

A korábbi MARB, majd a tavalyi Rallye2-es bajnoki cím megszerzése után Foczkó Ákos ismét szintet ugrik: egyészt azzal, hogy csatlakozik a DVTK autósport szakosztályához, másrészt pedig a technika terén is komoly változás várható – jelentették be a dvtk.eu-n. Ákos a Lada után idén egy R4-es EVO X-es Mitsubishivel áll rajthoz a hazai bajnoki futamokon, természetesen már az ORC mezőnyében, ami az eddigieknél ugyancsak komolyabb kihívást jelent. Az állandóságot Madarász Szabolcs jelenti, hiszen navigátorként idén is ő segíti majd a miskolci pilótát.

– Teljesen új sztori lesz – fogalmazott Ákos. – A gázadástól a kormányzásig mindent meg kell szoknom a Mitsubishiben. Mondhatnám, hogy a korábbinál sokkal jobb feltételek várnak rám, de a csapatnak be szeretném bebizonyítani, hogy megérdemeltem ezt az autót. Ehhez kiegyensúlyozott, jó szereplésre van szükség – de hosszabb táv, nagyobb etapok, tapasztalt, kiváló ellenfelek várnak ránk az ORC-ben. Csupa-csupa újdonság, és nagy kihívás előtt állok, aminek természetesen igyekszem megfelelni. De talán mostanra megérettem arra, hogy az első osztályban versenyezzek. Persze ezt egyelőre halkan mondom ki, hiszen erre a kérdésre majd a pályán nyújtott teljesítményem ad majd egyértelmű választ.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!