Ugrás a tartalomra

Demonstrációs előadás a zsidó dallamvilágról

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 11. csütörtök 11:53
Markovics Zsolt főrabbi  május 16.-án délután 5 órakor  A zsidó dallamvilág címmel demonstrációs előadást tart. Fellép a Klezmer Miskolc Band.

Folyamatosan egyre növekszik a miskolci Zsidó Múzeum Baráti Köre rendezvényeinek látogatottsága. A szervezők maguk is keresik a siker titkát és igyekeznek megőrizni a közönség érdeklődését. A rejtély nyitja az lehet, hogy valamennyi előadás témáját telibe találták. Markovics Zsolt miskolci főrabbi jó házigazdaként minden meghívott vitavezetőből kisajtolta, ami a hallgatóságot érdekli. Mégsem aggódnak, hogy ezek után egyre nehezebb lesz olyan témát választani, amely megfelel a látogatók ízlésének és szinkronban van az érdeklődési körükkel. Valóban nem könnyű, de végül mégis mindig sikerül megtalálni a legizgalmasabb ügyeket.  Legutóbb például az ezoterikus zsidó kabbalisztika mestere kitett magáért: beavatta a szép számú publikumot ebbe a tudományba.

Most viszont egy igazi nyárias tematika következik. A  főrabbi a zsidó dallamvilágot elemzi, de  nem valami száraz tudományos módszerrel. Vendég lesz a Klezmer  Miskolc  Band: Molnár István (harsona), Szaxon Csaba (zongora), Kerepesi István (dob),  énekel Markovics Zsolt! Május 16. –án, kedden 17 órától a megszokott helyen, a zsinagóga udvarán lesz a rendezvény. Az előzetes regisztráció kéretik telefonon vagy e-mail-en. ( Búzafalvi Tamás 06 20 914 7014  vagy 20 2192391 info@szantograf.hu)

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!