Ugrás a tartalomra

Folyamatban van a Suhajda Szilárd hegymászó mentésére szervezett akció

MTI / minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 27. szombat 08:38
Pénteken reggel elindult felfelé a Suhajda Szilárd hegymászó mentésére szervezett három fős serpa csapat, hírek a mentőakció lezárta után várhatók - írták pénteken éjjel a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldalon.

A hírt az MTI szúrta ki, akik megírták, hogy a Mount Everest meghódítására indult magyar hegymászó műholdas nyomkövetője utoljára nepáli idő szerint szerda este 19:30-kor jelzett, akkor 8795 méter magasan járt, a Hillary-lépcsőnél, a jeladó azóta több pozíciót nem küldött.

A küldetés kommunikációját segítő Facebook-oldal legfrissebb bejegyzése szerint a mentőcsapat a hegy 2-es táborából indult, ahonnan a csúcs egy átlagos mászó számára három nap, és bár a serpák ennél gyorsabbak, a mentőakció így is hosszadalmas folyamat, ezért nem várható gyors eredmény. Hozzátették, hogy a művelet haladásáról annak befejeztéig részletinformációkat nem szeretnének közölni a felesleges találgatások elkerülése érdekében. Így előfordulhat, hogy lényegi információkkal 12 vagy akár 24 óráig nem tudnak szolgálni.
    

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!