Ugrás a tartalomra

Kiállítás vonultatja föl a természet titkait az Ifiházban

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. szeptember 16. szerda 11:15
A tárlaton kollégánk, Ádám János munkáit tekinthetik meg.
Fotó: Végh Csaba

Titkok címmel nyílt meg Ádám János fotográfus, az Észak-Magyarország fotóriporterének természetfotó kiállítása kedden délután az Ifjúsági Házban. 

A tárlatot Törő Irén festőművész nyitotta ki, aki emlékeztetett, eredetileg március közepére tervezték az eseményt, a koronavírus-járvány miatt azonban végül őszre halasztották azt. 

- Az alkotó a képeket az ötvenötödik születésnapjára válogatta össze. Egy ilyen évfordulón legtöbben visszatekintő, összegző képanyagot szoktak összeállítani. Ádám János viszont nem hagyományos módon ünnepel: vadonatúj fotókkal, új technológiai megoldásokkal, új témával készült erre az alkalomra – hangsúlyozta a művész utalva arra, hogy az alkotások mindegyike okostelefonnal készült. 

A fotóriporter (kollégánk) a minap.hu érdeklődésére elmondta, szabadidejében imádja a természetet járni, a kiállított ötvenöt kép mindegyike egy-egy kirándulás alkalmával készült. 

- Párommal nagyon sokat járjuk az erdőt, nem tudunk betelni vele. Úgy érzem, a természetben megfigyelhető az élet körforgása: a rügyező fák, virágjukat bontó növények tavasszal a megújulást, a lehulló falevelek, a korhadó törzs pedig ősszel az elmúlást jelképezik – mondta Ádám János, aki hangsúlyozta: felvételei nem öncélúak, azokkal embertársai figyelmét szeretné felhívni ezeknek az értékeknek a megóvására.

Ádám János kiállítása október 9-éig, az Ifiház nyitvatartási idejében tekinthető meg. 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!