Ugrás a tartalomra

Köszönet a gyógyítóknak

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 11. péntek 16:32
Szent Lukács napjához közeledve tizenötödik alkalommal tisztelegtek Miskolcon az orvosok, ápolók, szociális területen dolgozók és az egészségügy valamennyi dolgozója előtt. Az Éltető Lélek Alapítvány és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közös programja Szent Lukács életére és tetteire is felhívta a figyelmet, és előadást tartott Csókay András idegsebész is.
Fotó: Végh Csaba

Köszönet a gyógyítóknak címmel rendeztek tudományos üléssel egybekötött ünnepséget a MAB Székházban. 

Várhelyi Krisztina, az Éltető Lélek Alapítvány elnöke elmondta, tizenötödik alkalommal szervezik meg a programot. – Rendíthetetlenül megtartjuk ezt a fontos ünnepet, amely az orvosok, egészségügyi dolgozók, ápolók és a szociális területen dolgozók részére tiszteletet jelent, és megköszönjük áldozatos munkájukat.

Szent Lukács orvosként Krisztusban fedezte fel az emberiség gyógyítóját. Csókay András idegsebész szerint a beteg gyógyulásba vetett hite nélkül az egészségügyi dolgozók nem sokat tehetnek. Hitvallása szerint ők ugyanis nem gyógyítanak, csak segítenek a gyógyulásban. – Tulajdonképpen igazából a belénk ültetett, belénk teremtett gyógyító energia regenerációs képessége az, ami igazából meggyógyít. A gyógyító orvos, nővér mindig csak hozzásegít, igaz? – tette fel a kérdést Csókay András, a Honvéd Kórház idegsebésze, osztályvezető főorvosa.

A gyógyítók tiszteletére rendezett tudományos ülést, találkozót minden évben októberben, Szent Lukácsnak, az orvosok védőszentjének napjához közeledve rendezik meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!