Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.01.18.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 18. szerda 08:24
A vízöntő délelőtt megpihen. Délután ismét beborul az ég, egyre többfelé várható újra eső, zápor.
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint a csapadékzóna északkelet felé levonul, mögötte szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén valószínű néhány órás napsütés. Késő délutántól újra egyre nagyobb területen vastagszik a felhőzet, beborul az ég, és ismét egyre többfelé várható eső, zápor - késő estig nem valószínű halmazállapot-váltás. A déli, délnyugati szél a nap első felében többfelé lesz élénk, néhol erős, majd átmeneti mérséklődés után az északnyugati tájakon északnyugatira fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, délkeleten lesz a legenyhébb idő. Késő estére -1 és +7 fok közé hűl le a levegő.

A hét folymán több vízfolyásunkon is árhullámok kialakulására kell számítani. A Hydroinfo.hu hidrológiai előrejelzései alapján elsősorban a Sajón és a Tarnán várható olyan mértékű árhullám, hogy a vízszint a hét közepén elérje az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet.

Levegőminőség 

Városszerte jó a levegő minősége - derül ki a pmmonitoring.hu szerda reggeli adataiból. Csupán két ponton, Berekalján és a Diósgyőri Gimnáziumnál született valamivel gyengébb eredmény: itt a levegőminőséget "megfelelő" kategóriába helyezi a portál.

Útinform

A Városgazda közlekedési információi a reggeli órákban:

Félpályás terelésre lehet számítani:

Baráthegyalja u. 146.
Balassi B. u. 14.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48.
Előhegy u. 18. és 22.
Ernye bán u. 25
Görögszőlő u. 34.
Görömbölyi u. 48.
Gyár u. 59.
Igazság u. 14.
Irinyi J. u. 21.
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rigó u. 4
Soltész N. K. u. 28.
Tass u.19.
Templom tér 5.
Tisza u. - Balaton u. kereszteződés
Tokaji F. u. – körforgalomnál
Tóth P. u. 26.
Tópart u.18.
Ungvári u. 10.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:

A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát.
A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. 
Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

Balesetről nincs információnk!

 jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
A Várközi L. u. – Repülőtéri út kereszteződésben nem működnek a fényjelző berendezések!

Horoszkóp:

Kos
Szeretnéd megértetni valakivel, de úgy tűnik, mintha nem egy nyelvet beszélnétek. Ne add fel rögtön a próbálkozást, mert meg fogjátok találni a módját annak, hogy belelássatok egymás szándékaiba.

Bika
Hiába tervezed el a napodat, ha valaki mindig felforgatja körülötted az eseményeket. Ne hagyd, hogy kicsússzanak a dolgok az irányításod alól, mert ezzel senkinek nem segítesz, főleg magadnak nem.

Ikrek
Minél jobban próbálod meggyőzni magadat valamiről, annál több ellenérzés és aggodalom születik meg benned. Lehet, hogy jobb, ha egy ideig jegeled a témát, és megvárod, amíg több részletet ismersz meg.

Rák
Szeretnél együttműködni valakivel, de nem nagyon találjátok a közös hangot. Hagyj időt magadnak, és ha kell, lépj egy kicsit hátra. Lehet, hogy jobban teszed, ha most engedsz is egy kicsit.

Oroszlán
Ne akarj mindent egyedül megoldani, mert vannak körülötted emberek, akik nagyon szívesen támogatnának és segítenének, ha nyitnál feléjük. Ehhez persze az is kell, hogy elkezdj megbízni másokban.

Szűz
Minél jobban próbál meggyőzni valaki valamiről, benned annál erősebb lesz az ellenállás. Ne hagyd, hogy dacból hozd meg a végső döntésedet, hiszen ennél sokkal bölcsebb dolgokra vagy képes.

Mérleg
Régóta vívódsz magadban, próbálsz meghozni egy döntést, amit nem szabadna tovább halogatnod, de azt reméled, hogy egyszer csak könnyebb dolgod lesz majd. Ebből a helyzetből viszont ki kell mozdulnod.

Skorpió
Van, ami annyira fontos neked, hogy hajlandó vagy utána menni a dolognak, és más nézőpontból közelíteni meg az ügyet. Ha csak így találsz megoldást, akkor inkább teszel egy kis kitérőt.

Nyilas
Készen állsz arra, hogy megoldj egy problémát, de meglepődve tapasztalod, hogy nélküled is jól alakulnak a dolgok, nincs szükség a te segítségedre. Lehet, hogy olyan hatást értél el, ami önmagát erősíti tovább.

Bak
Nem biztos, hogy egyezik a véleményed valakivel, de ez még nem gátol meg benneteket abban, hogy jól elbeszélgessetek. Oszd meg a gondolataidat, de tartsd tiszteletben a másik véleményét is.

Vízöntő
Ne akarj megváltozni senki kedvéért, mert nem azt fogod kapni, amit reméltél. Ha önmagadat megtagadod, akkor nem kaphatsz semmi olyasmit, ami kárpótolhatna ezért. Tartsd magad az értékeidhez.

Halak
Nem váltja be valami a hozzá fűzött reményeidet, de ez még nem jelenti azt, hogy ne profitálhatnál a dolgokból. Ne add fel túl könnyen, menj addig, amíg megoldást találsz a problémára.

Forrás: bien.hu

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!