Ugrás a tartalomra

Mobilitási hét: eljutási verseny, díjmentes utazás forgalmival

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 21. szerda 15:15
Idén is megrendezik a Miskolcon már hagyománynak számító eljutási versenyt csütörtökön, vagyis az autómentes napon. Ekkor - mint mindig - forgalmi engedéllyel díjmentesen lehet utazni.
Az MVK egyik új elektromos autóbusza is feltűnik az eljutási versenyen. Fotó: Horváth Csongor

Szeptember 16. és 22. között zajlik az Európai Mobilitási Hét, amelynek célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kampánynak Miskolc is régóta résztvevője. Szeptember 22-én, az autómentes napon reggel rajtol az eljutási verseny, illetve ezen a csütörtökön forgalmi engedéllyel díjmentesen lehet utazni - írja közleményében a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK).
 
Felső-Majláthról reggel 07:09-kor indul az eljutási verseny, ahol villamos, autóbusz, autó, kerékpáros és futó méri össze a gyorsaságát, ki mennyi idő alatt jut el a Városház térre. Az eljutási versenyen bárki indulhat, aki az elektromos autóbusszal szeretne versenyezni, az díjmentesen teheti ezt meg. A rendezvényen résztvevő elektromos autóbusz „Eljutási verseny 2022.” felirattal indul majd Felső-Majláthon az 1-es, 54-es autóbuszok megállóhelyéről és a Felső-Majláth és az Aba utca között az 1-es autóbusz megállóhelyein, a Nagyváthy u. – Szent István utca kereszteződésében (a volt 38-as autóbuszvonal) ideiglenes megállóhelyen, illetve a Városház tér villamosmegállóban vehető igénybe.
 
Ahogyan máskor, az MVK az idei autómentes napon is ingyenes utaszást biztosít az érvényes forgalmi engedéllyel rendelkezők és családtagjaik számára minden busz- és villamosjáratán. A közlekedési cég ezzel is támogatja az Európai Mobilitási Hét autómentes napját. Egy utazás során egyszerre legfeljebb 2 felnőtt és 2 gyermek veheti igénybe a kedvezményt.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!