Ugrás a tartalomra

Vadássza az illegális szemetelőket a rendészet

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. március 17. csütörtök 14:30
Újabb lakos kapott bírságot illegális hulladék-elhelyezésért, miután a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai észlelték a térfigyelőkamera képén, ahogy az út szélén hagyja a szemetet.

Legtöbben úgy általános iskolás korunkra megtanuljuk, hogy a szemetet a kukába szokás kidobni. Mégis akadnak olyan polgártársaink, akik valamilyen oknál fogva alternatív megoldásokat választanak: például a legnagyobb nyugalommal kihelyezik az út szélére a szeméttel telt zsákot.

Ez többnyire kimeríti az illegális szemétlerakás kategóriáját, ami hatalmas költségeket terhel a városra. Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzat Rendészet (MIÖR) igazgatója elmondta a Miskolc Televíziónak, hogy mindent megtesznek a szabálysértők felkutatása érdekében.

A térfigyelő kamerák sok mindent látnak. | Fotók: Mocsári László

Felidézte: március 13-án a térfigyelőkamerán keresztül észlelték, hogy a lyukóvölgyi temető mellett – amit rendszeresen használnak illegális hulladéklerakóként az arra járók – valaki megáll biciklivel, és ott hagy egy zsák szemetet.

Mivel korábban már intézkedett vele szemben a rendészet, felismerték és meglátogatták az otthonában. Tettét beismerte és már a büntetését is elnyerte.

„Az önkormányzati rendészet közigazgatási bírságot tud kiszabni ilyen esetekben” – tette hozzá Vincze Csaba.

Szemét a temető mellett

Az eset kapcsán kifejtette, hogy Lyukóvölgy többszörösen érintett az illegális hulladéklerakás problémájában.

„Arra hivatkoznak, hogy nincs szemétszállítás. Valóban vannak olyan területek, amiket a kukásautó nem tud megközelíteni, azonban így is van lehetőség a háztartási hulladékot bizonyos gyűjtőhelyekre kitenni” – mondta a rendészet igazgatója.

Megemlíti továbbá az Újgyőri főtér környékét, illetve a belvárost, ahol péntek és szombat esték után jelentősebb elhajigált szemét gyűlik össze az utcákon.

„Sajnos a város lakói gyakran az egyszerűbb, gyorsabb megoldást, az illegális hulladék-elhelyezést választják ahelyett, hogy a Miskolc tisztaságát megőrző szabályszerű magatartás mellett döntenének” – zárta Vincze Csaba.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!