Ugrás a tartalomra

Angyalok érintései jelentek meg üvegeken

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. március 20. szerda 16:52
Kaszás Hedvig miskolci üvegfestő-művésznek nyílt kiállítása a Városháza aulájában.
Az indiai kultúra is ihlette a motívumokat. Fotó: Mocsári László

Angyali érintések az üvegen címmel nyílt tárlat 40 színes üvegfestményből március 18-án, délután és április 2-ig látogatható. A kiállítást Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere nyitotta meg. Hegedű- és zongorajátékkal Romhányi Róbert zeneművész közreműködött. Április 20-tól pedig Egerben az Agria Parkban nyílik majd Kaszás Hedvignek újabb, 70 képből álló tárlata. 

„A Városháza aulája sokak számára teszi lehetővé, hogy megtekintsék ezeket a gyönyörű üvegfestményeket” – mondta köszöntőjében Varga Andrea. „Azt remélem, hogy, amikor jönnek az ügyfelek a hivatalba és sétálnak a képek között, akkor elönti majd őket ugyanaz az esztétikai jó érzés és belső kiegyensúlyozottság, mint most bennünket. Ha egy szóval szeretném kifejezni, akkor ez a harmónia tárlata. Olyan csodálatos színkavalkád, formák és megjelenítési mód jellemzi a képeket, amelyek fölött hosszú percekig el lehet időzni” – fűzte hozzá. 

Mocsári László képgalériája

„Képeimmel szeretném átadni azt a sok szépséget, amit átéltem, akár hegedűművészként, akár a természetet járva. Ezzel talán egy kicsit szebb lesz a világ és valami maradandót hagyhatok a gyermekeimre is” – osztotta meg Kaszás Hedvig, aki öt-hat éve foglalkozik üvegfestészettel. „Alkotás közben finoman, sok türelemmel kell érinteni az üveget és hiszem, hogy ilyenkor angyalok irányítják a kezemet. Az alkotások egy része kifejezetten erre a tárlatra készült. Köztük természeti motívumok és mandalák is megjelennek. Közel áll hozzám az indiai kultúra és a buddhizmus. Szeretettel invitálok mindenkit egy utazásra a művészetemben." 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!