Ugrás a tartalomra

Balkonkertek, és közösségi kertek jelentkezését is várják

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. június 21. hétfő 16:31
"A legszebb konyhakertek” –  Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja a figyelmet. A megmérettetés szervezői kilencedik éve dolgoznak azon, hogy a kertművelők munkája kellő figyelmet, elismerést kapjon.

Magyarországon hagyománya van a konyhakert művelésének. Igaz ez Miskolcra is, ami kiterjedt kertvárosi övezettel rendelkezik. Sokan teszik le a voksukat az olyan friss, otthon termesztett zöldségnövények mellett, amiket a házuk környékén is tudnak nevelni.

Az „A legszebb konyhakertek” –  Magyarország legszebb konyhakertjei elnevezésű országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja a figyelmet. A megmérettetés szervezői az Agrárminisztériummal együttműködve kilencedik éve dolgoznak azon, hogy a kertművelők munkája kellő figyelmet, elismerést kapjon, és a pozitív példák nyomán minél többen műveljenek konyhakertet hazánkban. A programban résztvevő kertművelők hatására, tanácsaik eredményeként az elmúlt években 28.126 darab új konyhakertet alakítottak ki országszerte.

Az elmúlt évben kialakult vírushelyzet során újra fókuszba került a kert, mint tér, ahol az ember kicsit a szabadban lehet, pihenhet, munkálkodhat. Így talán idén még többen jelentkeznek majd a programra, mutatják meg udvaruk féltve nevelt büszkeségeit.
Nem csak a nevezők jelentkezését várják: olyan szervezetek, személyek csatlakozását is, akik szívesen megszerveznék településükön "A legszebb konyhakertek" versenyt.

A programra – az intézmény által közösen művelt - óvodai és iskolai konyhakertek fotóival is lehet nevezni, de balkonládákkal zölddé varázsolt erkélyek képeit is várják. 

Országos eredményhirdetés 2021. szeptember 20. és október 10. között várható.
A díjazásra kerülő kertek számára az Országos Díjat és az Elismerő Oklevelet az Agrárminisztérium Minisztere vagy megbízottja és Sári Kovács Szilvia programigazgató adja át.
Jelentkezési határidő: 2021. július 15.
Beérkezési határidő: 2021. augusztus 1.

A jelentkezés menetéről, további, a programmal kapcsolatos információkról itt olvashatnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!