Ugrás a tartalomra

Borsodi Tolvajtempó sárga buszra hangolva

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 18. hétfő 09:07
Egy férfi részegen benyomta egy parkoló autóbusz ajtaját, két település között vezette, majd árokpartnak ütközött.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt, aki ittas állapotban egy parkoló autóbusz ajtaját benyomta, elindította, két település között vezette, majd árokpartnak ütközött - számol be az esetről a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádlott tavaly augusztus végén a hajnali órákban, ittas állapotban gyalogosan közlekedett egy borsodi településen. Az egyik utcában meglátott egy parkoló távolsági autóbuszt, az ajtaját erősen megnyomva bejutott a járműbe, a benne lévő indítókulccsal beindította és a településen közlekedett vele, majd áthajtott egy másik településre. Ittassága miatt az egyenes útszakaszon az úttestről lehaladt a menetirány szerinti jobb oldalon egy füves vízelvezető árokba, majd neki ütközött az árokpartnak. Mivel nem tudott tovább menni kiszállt az autóbuszból és távozott a helyszínről. A baleset következtében a vádlott nem sérült meg, másnak sem okozott személyi sérülést, viszont az autóbuszban mintegy hétszázezer forint összegű anyagi kár keletkezett - számol be a közlemény.

A vádlottal szemben a rendőri intézkedés során alkoholszondát alkalmaztak, majd vérvételre került sor, melyek igazolták a szeszesital fogyasztását - írják. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtön büntetést, közúti járművezetéstől eltiltást és közügyektől eltiltást indítványozott. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!