Ugrás a tartalomra

Dorka és Borka szerint már közel a tavasz

Miskolc TV/ T.Á.
Utoljára módosítva
2021. február 02. kedd 16:26
A miskolci állatkert medvéi február 2-án kijöttek a barlangjukból és már vissza sem mentek. 
n/a
Dorka és Borka 2012 óta él a miskolci állatkertben. Fotó: Spilman Nóra

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark két medvéje, Dorka és Borka úgy gondolja: már nem kell sokat várni a tavaszra. A nap ugyanis akkor még nem sütött, mikor kijöttek kedden a barlangjukból, ezután pedig úgy döntöttek, már vissza sem mennek. 

A miskolci Medvenapot a vadaspark Facebook-oldalán élőben közvetítette, hiszen a járványügyi korlátozások miatt az intézmény jelenleg nem fogadhat vendégeket.  

A néphagyomány szerint Gyertyaszentelő Boldogasszony napján a medvék viselkedéséből a tavasz közeledtére lehet következtetni.  Az intézmény zoopedagógusa a Miskolc Televízió Híradójának azt mondta: ha szép napsütéses idő van és meglátják az árnyékukat, visszamennek és folytatják téli álmukat. Ilyenkor bizony még hosszú, hideg tél vár mindenkire.

- Ha viszont kijön, és nem látja, meg az árnyékát az azt jelenti, hogy hamarosan beköszönt a tavasz és jön a jó idő – tette hozzá Darvas Katalin, aki emlékeztetett, a két barnamedve 2012 óta vannak a miskolci állatkertben és azóta szinte mindig bevált a jóslatuk. 

 

 


Azt, hogy pontosan mit csinált Dorka és Borka a televíziónk kamerája előtt, a Miskolc TV 18 órakor kezdődő híradójában láthatja, ahonnan megtudhatja azt is, idén bejött-e a medvék jóslata. 

 

További hírek

Olvasnivaló