Ugrás a tartalomra

Életveszélyes állapotban van két koronavírusos magyar fiatal

atv.hu
Utoljára módosítva
2020. július 01. szerda 10:02
Műtüdőn keresztül lélegeztetik őket az Országos Korányi Pulmonógiai Intézetben.

A két fiatal válságos állapotban van – mondta Elek Jenő főorvos, az Országos Onkológiai Intézet intenzív osztályának vezetője. A felépülési esélyeikről azt mondta, korábban voltak, akik hasonló állapotból felépültek, és már otthon vannak.

Elek Jenő arról is beszélt, hogy miután Magyarországon a legtöbb koronavírussal fertőződött beteget a Korányi látta el, ez az intézet vált a legveszélyeztetettebbé. Hozzátette, ennek ellenére egy kolléga, és egy más betegségben szenvedő páciens sem fertőződött meg a vírussal. A főorvos szerint ehhez az is hozzájárulhatott, hogy az épület adottsági lehetővé tették egy úgynevezett zsiliprendszer kialakítását.

Kiemelte, náluk az elhunytak nagy része biztosan nem a Covid-ban halt meg „hanem ez egy picit hozzájárult ahhoz, hogy az illetőt elveszítsük. Az is lehet, hogy csak az az életmódváltás, ami a kórház volt az ő számára, elég volt ahhoz, hogy a beteg meghaljon. Teljesen egészséges 30-40 éves betegeink is voltak, akiknek óriási nagy csatát kellett vívnia az életéért” – idézi az ATV.hu.

Elek Jenő azt is elmondta, szerinte Magyarország az ágyszámbiztosítással és a technika biztosításával példásan felkészült a nagy bajra, ami végül nem következett be. Azt viszont szerinte nehéz megmondani, hogy ezt mennyire kell visszafejleszteni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!