Ugrás a tartalomra

Elfogták az életveszélyes bántalmazót

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 10. péntek 15:48
Őrizetbe vettek egy novajidrányi férfit, aki életveszélyes sérüléseket okozva bántalmazott egy nőt, majd elvette a nála lévő értéktárgyakat.

Múlt szombaton bejelentés érkezett a rendőrségre egy vérző fejű nőről, aki a Novajidrány és Vizsoly közötti útszakasz melletti bokros területen ült - adta hírül az MTI a police.hu közlése alapján. 

A rendőrök azonnal helyszínre mentek, megkezdték az adatgyűjtést. A nyomozók rájöttek, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy 28 éves novajidrányi férfi gyanúsítható. Így vele szemben elfogatóparancsot adtak ki, majd szerdán Miskolcon elfogták - tudatta a rendőrség.

A tájékoztatás szerint az eljárást folytató Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a gyanúsítottat nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe is vették - írták. 

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfi letartóztatását. A nyomozás eddigi adatai szerint május 04-én 17 óra körüli időben a gyanúsított a Vizsoly és Novajidrány közötti közút melletti bokros területen tettleg bántalmazta a sértettet, abból a célból, hogy eltulajdonítsa a táskáját a benne lévő készpénzzel és mobiltelefonjával együtt.  A sértettre, aki a bántalmazás következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, magatehetetlen állapotban egy több főből álló túramotoros társaság talált rá - tájékoztatta szerkesztőségünket Tőzsér Ildikó, a Miskolci Törvényszék sajtózsóvivője. 

Az elkövető szándéka eshetőlegesen kiterjedt a sértett életének kioltására is.  A gyanúsított fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette kísérletének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú, élet elleni bűncselekmény miatt várható büntetés mértékére tekintettel, amely akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet nem ellensúlyoznak a gyanúsított személyi körülményei. Tartani kell továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával vagy bizonyítási eszközök eltüntetésével a bizonyítást veszélyeztetné, valamint előéletére tekintettel a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezek alapján a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását. A végzés végleges - tudtuk meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!