Ugrás a tartalomra

Elkezdi a felkészülést a DVTK női labdarúgó csapata

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. január 12. szerda 11:31
Egészségügyi és fizikai tesztekkel indul a DVTK női labdarúgó csapatának felkészülése ezen a héten, jövő hétfőtől pedig már a pályán dolgoznak a lányok. A rajt előtt Bém Gábor vezetőedzővel olvasható interjú a dvtk.eu oldalon.
Forrás: dvtk.eu

Bém Gábor nyáron vette át a DVTK női csapatát. Elsőként azt kérdeztük, milyen tervekkel vág neki a csapat a téli felkészülésnek.

- Az őszi bajnoki mérkőzések során sok tapasztalatot szereztünk, kikristályosodott, mely területeket kell leginkább fejleszteni, elsősorban ezen fogunk dolgozni - válaszolt. - Tudjuk, a védekezés során a pálya melyik területén szeretnénk letámadni az ellenfelet, hogyan védekezünk előre, hogyan megyünk át támadásba, ezeket kell tovább csiszolni. És szeretnénk gyorsítani a játékon, valamint agresszívabb játékot várok el a labdarúgóktól, több párharcot kell nyerni, ezeken a területeken előre kell lépni.

Legutóbb november 21-én lépett pályára a DVTK, a bajnokság pedig március 19-én folytatódik, azaz jut idő akár nagyobb változtatások begyakorlására is.

- A kialakult játékstílusunkon viszont nem kívánunk változtatni - szögezte le a vezetőedző -, tavasszal is támadó szellemű, magasan védekező csapatot szeretnék a pályán látni, amelyik dominálni tud. Három játékrendszert (4-3-3, 4-4-2, 4-2-3-1) gyakorlunk tovább, hogy legyen miből választani a bajnoki mérkőzések előtt az ellenféltől függően.

Az átigazolási időszakok örök témája a ki megy, ki marad kérdés. Nyáron alaposan átalakult a DVTK kerete, annak is köszönhetően, hogy az MLSZ új szabálya szerint egyszerre csak négy légiós léphet pályára. Ezen a helyzeten javít egy kicsit, hogy az erdélyi magyar Balázs Csilla decemberben megkapta a magyar állampolgárságot.

- Rossz hír, hogy két belső védőnkre nem számíthatunk tavasszal, Nagy Melinda keresztszalag-szakadást szenvedett, őt már meg is műtötték, Jáhn Klaudiára is artroszkópiás térdműtét vár - tájékoztatott Bém Gábor. - Külső erősítés helyett elsősorban belülről szeretnénk pótolni őket. Ősszel több akadémista is bemutatkozott az első csapatban, a tavasz egyik legnagyobb feladata az ő csapatba építésük lesz. Három-négy fiatal velünk kezdi meg a felkészülést, majd elválik, hogy meg tudnak-e már most ragadni az első csapatnál. Ha mégis igazolunk, akkor csak olyan játékos jöhet szóba, aki azonnal beállítható a kezdőcsapatba.

További részletek a klub oldalán olvashatóak.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!