Ugrás a tartalomra

Ez az egyik legrégebbi Mikulásfutás az országban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 03. kedd 14:43
Már kilencedik alkalommal rendezi meg a Rotary Club Miskolc a belvárosi Mikulásfutást, hogy a sportolási lehetőséget összekössék a jótékonysággal. Egészségre és segítségnyújtásra nevelik a fiatalokat, hiszen idén is legalább kétezer-ötszázan futnak majd, főleg középiskolások.

A versenyt alapvetően a fiatalok körében szervezik meg, de természetesen bárki csatlakozhat a csütörtökön délután 2 órakor elrajtoló futáshoz. A táv kevesebb mint két kilométer, teljesíteni a Városház tér és a Hősök tere között kell.

Fotó: Juhász Ákos

A sajtótájékoztatón Kasperkovics János, a Rotary Club Miskolc elnöke elmondta, a városban leállítják a közlekedést egy negyed órára. – Kettőtől negyed háromig nem megy majd villamos, de autóbuszok sem járnak a Kazinczyn. Az iskolák közül általában ugyanazok jelentkeznek a versenyre minden évben, de szívesen veszünk még most is új jelentkezéseket a rotaryclubmiskolc@gmail.com e-mail címen – mondta az elnök, aki hozzátette, a Rotary Club Miskolc elkötelezett támogatója az értelmi fogyatékkal élőknek. – A legkevésbé ők tudják érvényesíteni érdekeiket, ezért választottuk évekkel ezelőtt őket, hogy adományozással, egészségügyi és kulturális téren is támogassuk életüket – hangsúlyozta Kasperkovics János.

A szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy jó alaposan öltözzenek fel, hiszen várhatóan mínuszok lesznek csütörtökön. Bodnár Noémi miskolci világbajnok sportmodell azt ígérte, érdekes zenés bemelegítést tart a verseny előtt. A Mikulás-sapkát a szervezők biztosítják mindenkinek, hiszen ez a ruhadarab a Rotary Mikulásfutás emblémája csaknem egy évtizede.

A Rotary egy nemzetközi civil szervezet, amelynek világszerte több mint egymillió-kétszázezer tagja van. Magyarországon 1925-től létezik, s bár a II. világháborúban megszűnt, később újjáalakult, jelenleg mintegy ezerkétszáz tagot számlál. Egyik legfontosabb tevékenységük a nemzetközi diákcsere program, melynek köszönhetően a magyar diákok húsz országba tudnak eljutni.

Az értelmi fogyatékosok támogatása mellett a Rotary Club Miskolc odafigyel a rászorulókra is. A hagyományoknak megfelelően az Újgyőri főtéren december 11-én délután 3 órától kétszáz adag meleg ételt osztanak ki lekváros buktával. Ez a Miskolci Városi Rendőrkapitányság konyháján készül idén is.

Forgalomlassítás Mikulás-futás miatt

December 5-én, csütörtökön 14 órától a Városház tér – Széchenyi utca – Kazinczy utca - Hősök tere – Déryné utca – Széchenyi utca – Szent István tér útvonalon futóversenyt rendeznek, emiatt a főutcán a villamosforgalomnál, illetve a Kazinczy utcán közlekedő autóbuszoknál néhány perces késésére kell számítani. Kérjük szíves türelmüket és megértésüket – tájékoztatott közleményében az MVK Zrt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!