Ugrás a tartalomra

Fedezzük fel a Búza téri Vásárcsarnokot! - 3. rész

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 21. kedd 12:51
Sorozatunkban a Vásárcsarnok kínálatát vesszük górcső alá. (Támogatott tartalom.)

A Búza téri piac már régóta a város éléskamrájának számít, melynek középpontja az 1924-ben átadott Vásárcsarnok. A maga korában a vidéki Magyarország legmodernebb ilyen építménye megnyitásakor 139 üzlethelyiséget tartalmazott, 1944-ben a város bombázásakor súlyos károkat szenvedett, később azonban teljesen helyreállították.

A csarnokot 2006-2008 között felújították és jelentősen kibővítették – a létesítmény azóta még a korábbinál is változatosabb termékpalettával várja a városból és a megyéből érkezőket. A zöldségek, gyümölcsök mellett a kínálatban a hal és a füstöltáru éppúgy megtalálható, mint a savanyúság, vagy a magyaros ételek elkészítéséhez elengedhetetlen őrölt paprika.

A Vásárcsarnokban fogadja vásárlóit a Mini Sarok is. Az üzlet családi vállalkozásként üzemel több mint harminc éve. Kínálatuk széleskörű, azonban fő profilja a házi savanyú káposzta, a házi savanyúságok, minőségi házi lekvárok és száraztészták.
- Törekszünk a bőséges termékkínálatra, így megtalálhatók nálunk továbbá tartósítószer mentes szörpök, paradicsomkészítmények, szószok, őrölt, füstölt, csemege és csípős pirospaprika is – mondja Bodnár Róbert boltvezető.
Céljuk a vevőközönségük színvonalas kiszolgálása, vagy ahogyan  Bodnár Róbert mondogatja: "finomságok, földi jók, nálunk megtalálhatók."

Miskolc egyetlen élőhal szaküzletében Káposzta Zsolttal beszélgettünk, aki elmeséli, hogy 1983 óta foglalkozik élőhal árusítással.  Az újjáépült piac nyitása óta a keleti csarnokban lehet megtalálni az üzletét. Igyekeznek jó minőségű magyar halakat beszerezni, ezeket élve és frissen tisztítva is meg lehet vásárolni a szeptembertől-májusig tartó időszakban.

Szakolcai László Sándorné családi vállalkozása 2002-től foglalkozik füstölt áru kereskedelemmel a piacon megtalálható Parasztanya megnevezésű üzleteikben.
Kiemelte:  a mai kor igényeihez igazodva nyitották meg 2018-ban a Laci bácsi pékségüket, ahol helyben sütött házi réteseket, teljes kiőrlésű süteményeket, gluténmentes és diabetikus termékeket is kínálnak.

Kövessen minket a Facebook-on!
facebook.com/buzateripiac/

Vegyen részt nyereményjátékunkban!
facebook.com

(Fizetett tartalom.)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!