Ugrás a tartalomra

Félelem és rettegés: történelmi időket élünk? 

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 15. péntek 10:26
Mindjárt itt az érettségi, a vizsgázók csaknem fele pedig a történelemtől tart a legjobban – derül ki egy pár nappal ezelőtti kutatásból. 
Végh Csaba 2020-as felvétele az érettségiző miskolci diákokról

Valamennyi gimnazista életében meghatározó szerepe van az érettségi vizsgának, hiszen ezen a megmérettetésen dől el, ki milyen felsőoktatási intézményben folytathatja tanulmányait. 
Egy érettségizőkből álló Facebook-csoportban történő felmérés során az az eredmény született, miszerint az összes érettségi tantárgy közül a történelemtől tartanak leginkább a diákok: a Profifelkészítő.NET csapata által feltárt számok tükrében a tinédzserek 49%-a történelemből, 28%-a matematikából, 10%-a magyarból, 3%-a biológiából, 3%-a angolból, míg 4%-a valamely egyéb tantárgyból tartja a legnehezebbnek a vizsgát.

Forrás: profifelkészítő.net

– A legtöbb egyetemistának a későbbiekben is szüksége lesz a matematikára, hiszen a legnépszerűbb egyetemi szakokon (informatikus, műszaki, közgazdász) a felsőoktatási intézményekben is van számonkérés, míg magyarból az írásbeli szövegalkotás kiszámíthatatlan, és a szóbelin is rengeteg tétel van. Eközben a történelem érettségi esszétémák nagyon kiszámíthatóak, és a szóbelin sincs sok tétel, Éppen ezért meglepő a tény, hogy csaknem a diákok fele a történelmet tartja a legnehezebb érettségi tantárgynak – fejtegették a kutatók a kétszáz szavazat begyűjtésével kirajzolódott összképet. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!